23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sarıgül, CHP'den ihraç edilmeyecek

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP’den kesin ihracı istenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ’haktan ve adaletten yana olan mücadelesinin’ sonuna kadar devam edeceğini ve bu mücadelenin sonunda CHP’nin bayrağını en yükseğe dikeceğini söyledi.

Sarıgül, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle sevk edildiği Yüksek Disiplin Kurulu’na yaklaşık 1 saat boyunca savunma verdi. Savunmasının ardından parti genel merkezinden ayrılışı esnasında gazetecilere bir açıklama yapan Sarıgül, araştırması sonucunda CHP’de yapılacak bir değişiklikle 356 milletvekiliyle partinin iktidara geleceğinin göstergeleri olduğunu belirtti.

İsteğinin halkla, parti arasındaki ’yapay duvarları’ kaldırmak olduğunu dile getiren Sarıgül, CHP kurullarının kendisi için değil, esnaf, çiftçi, köylü, gençler, kadınlar, ikizler için toplanıp projeler üretmesi gerektiğini savundu. "Arz ediyorum ki, CHP’de disiplin kurulları kendi evlatları için toplanmasın" diyen Sarıgül, Türkiye’yi sonuna kadar korumak istediğini sözlerine ekledi ve şöyle devam etti:


"CHP Gençlik Kolları’nın yetiştirdiği, helal süt emmiş bir annenin evladı olarak kamuoyuna aktarmak istiyorum ki, bütün yurttaşlarımız hiç merak etmesinler, haktan, adaletten yana olan mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadelenin sonunda CHP’nin bayrağı, laik Türkiye’nin bayrağını en yükseğe dikeceğiz. Atatürk’ün Anıtkabir’de rahat uyuması için CHP’nin iktidar olması şarttır. Beni kağıt üzerinde ihraç edebilirler; ama gönlümdeki CHP’lilik ruhunu yaşamımın sonuna kadar yok edemezler."


Sarıgül, açıklamasının ardından basın mensuplarına poz verirken, mücadelesinin koltuğa sevdalı olanlarla, laik cumhuriyet sevdalısı olanların mücadelesi olduğunu vurguladı. Sarıgül, açıklamasının ardından 06 CHP 356 plakalı bir araçla parti genel merkezinden ayrıldı.

ANKARA (İHA) -
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?