18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sarıgül: ABD'ye icazet için gitmedim

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın davetlisi olarak Washington’da çeşitli temaslarda bulunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, buraya siyasi icazet almak için gelmediğini vurgulayarak, "Mustafa Sarıgül, icazeti bir tek Allah’tan alır" dedi.
Amerika’nın Sesi Radyosu’ndan Fuat Kozluklu'nun sorularını yanıtlayan Sarıgül, Washington’da "şaşırtıcı" bir ilgi gördüğünü söyleyerek, "Adeta burada ana muhalefet lideri gibi karşılandım. Ama bu, Mustafa Sarıgül’ün şahsında CHP’ye gösterilen bir ilgi ve alakadır. Mustafa Sarıgül, birey olarak çok önemli değildir" açıklamasında bulundu.
"Bu geziye bir anlamda liderlik turu denebilir mi?" sorusuna "Yok" karşılığını veren Sarıgül, "Benim hiçbir zaman rütbe heyecanım yok. Benim hizmet heyecanım var" diye konuştu.
Sarıgül, "Ben inanıyorum ki CHP, şu anda hakettiği noktada değil. Benim bütün mücadelem şudur: CHP’nin artık Türkiye’de hakettiği noktaya gelmesi ve tek başına iktidar olmasını sağlayacak oluşumu yapabilmek" diye konuştu.
Sarıgül, Baykal’ın olağanüstü kurultaya gitme kararını da eleştirerek, şunları söyledi:
"Bizim için önemli olan halkın kurultayıdır. Halkın gönlünü fethetmektir. Kurultaylar yapılır ama bunlar hep içe dönük bir mücadeledir. O kurultayların partimize yararı olacağına asla ve asla inanmıyorum. CHP kurultayları, Ahmet’in Mehmed’in rütbe alma ve rütbe verme yeri gibi değerlendirilmemelidir. CHP’nin gerçek kurultaylarını halkın gönlünde ve sevgisinde kazanmak lazım" şeklinde konuştu.
Adaylığı konusunda, "Benim rütbe değil hizmet heyecanım var" demekle yetinen Sarıgül, kendisinin hangi görevlerde bulunacağına halkın karar vereceğini vurguladı.
Sarıgül, ayrıca şu mesajları verdi:
"CHP’ye Genel Başkan olacak şahsın kamuoyu anketlerinde, yapılan yoklamalarda partiyi iktidara taşıyacak kişi olması lazım. Ve partiyi mutlaka hükümet yapacak kişi olması lazım. Anket çalışmaları yurttaşlarımızla yapılmalı. Kurultaya kimin girip kimin çıkacağına da yurttaşlarımızın kalbinin ve gönlünün karar vermesi lazım. Halkın gücü arkanızda yoksa, boş yere uğraşmanızın hiçbir espirisi yok"
Sarıgül, halkın gücü kimin arkasında tecelli ediyorsa ona destek vermek gerektiğini söylerken, "Yani CHP’de artık kişisel koltuk kavgası, koltuk mücadelesi yok, CHP’yi iktidara taşıma mücadelesi olması lazım. Bu mücadelede halkın ilgisi Genel Başkanımız sayın Deniz Baykal’da tecelli ediyorsa, Deniz Bey’in devam etmesi lazım. Yapılan anket sonuçları genel başkanımızda tecelli etmiyor da başka bir arkadaşta tecelli ediyorsa, ona bakmak lazım" ifadelerini kullandı.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2004 Çarşamba 15:12:45
Güncelleme :16 Haziran 2004 Çarşamba 15:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?