23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sarıgül: CHP’yi kurtaracağım

Ankara - Şişli Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Bu kurultay, CHP’yi barajın altında bırakanlardan kurtulma kurultayıdır" dedi.

Sarıgül, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen 13. Olağanüstü Kurultay’da, genel başkan adayı olmasının ardından kürsüye geldi. Kurultay’ın tek bir kazananının olacağını ve bunun da CHP olduğunu belirten Sarıgül, Baykal’ın Güneydoğu illerine sadece seçim zamanlarında "delege hesabı" yaptığı zamanlarda gittiğini savunarak, "Kendisini ve arkadaşlarını kurtarmak için seçimden seçime uğruyor Güneydoğu’ya" diye konuştu.

Konuşmasında sık sık mikrofonun sesinin açılması için uyarıda bulunan Sarıgül, Baykal taraftarlarının "AKP seninle gurur duyuyor" diye slogan atmaları üzerine, "AKP asıl kendisini iktidara taşıyan Baykal ile gurur duyuyor" karşılığını verdi.

CHP kurultaylarının halka kapatıldığını, ancak Baykal’ın muhalif olduğu zamanlar da bile böyle olmadığını ifade eden Sarıgül, "Sayın Baykal, buraya gelip konuşacaksınız. Parti Meclisi (PM) seçimi için çarşaf listeye söz verebiliyor musunuz?" diye sordu.

Sarıgül, "Gelin Genel Başkanlık seçimini yarına erteleyelim. PM’yi çarşaf listeyle seçelim" teklifinde bulundu.

Bundan böyle milletvekillerinin genel merkezden tayin edilmeyeceğini, tüzüğün değiştirileceğini belirten Sarıgül, "Bu akşam başarılı bir yönetici ile başarısız bir yönetici oylanacak. Delegelerin halkın eğilimini yansıtacağına eminim" dedi.

Sarıgül, şunları kaydetti:

"10 yıldır iktidara gelemedik. Niye biliyor musunuz? Çünkü; genel başkanın en iyi bildiği konu parti içi muhalefet. CHP 56 yıldır tek başına iktidara gelemiyor. CHP’yi iktidara taşımayan hiçbir sonuç başarılı değildir. Uyuyan devi uyandıracağınıza inanıyorum. Türkiye nerede, CHP nerede? CHP, Baykal ve arkadaşları tarafından göz göre göre yok edilmektedir."

CHP’nin iktidar alternatifi görünmediğini, Anadolu’yu kurtaran partinin Anadolu’da kaybolduğunu belirten Sarıgül, "CHP, bu haliyle muhalefette oy kaybetmiyor mu?" diye sordu.

Sarıgül, CHP’nin halktan koparıldığını ve mücadelesinin CHP’yi halktan koparanlarla olduğunu söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 20:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?