18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sarıgül: Demokrasinin zaferi

Ankara - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’den ihraç isteminin reddedilmesini, "demokrasinin zaferi" şeklinde nitelendirdi.

Sarıgül, beraberinde CHP milletvekilleri Sefa Sirmen, Züher Amber, Erdoğan Kaplan, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Hüseyin Özcan, Hasan Aydın, Ahmet Güryüz Ketenci, Muharrem Toprak, Mehmet Tomanbay, Turan Tüysüz, Ersoy Bulut ve bağımsız milletvekili Muharrem Doğan ile Royal Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Sarıgül, CHP YDK’nın, bugün hakkında verdiği partiden ihraç isteminin ret kararını değerlendirmek üzere eşi Aylin Sarıgül ile geldiği basın toplantısında, "Başbakan Sarıgül" sloganları ile karşılandı.

Sarıgül, bugün Türkiye’de CHP’nin kurum ve kurallarıyla var olduğunu, YDK üyelerinin, çok önemli ve tarihi bir karar verdiklerini ve YDK üyelerinin verdikleri bu kararla CHP’nin iktidar yolunu açtıklarını söyledi.

Emekli, memur, çiftçi, köylü, hastane kapılarında bekleyen vatandaşlar ve çocuklarını özel okullar yerine 70-80 kişilik okullarda okutan yurttaşların bu kararı beklediğini ifade eden Sarıgül, bu kararın parti ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Sarıgül kararı, "demokrasinin zaferi" olarak nitelendirerek, şunları söyledi:

"Bu karar, ulusumuzun, laik, çağdaş Türkiye’nin ulusal birliği ve CHP’nin önünü açan bir karar olmuştur. Bu kararı, tarih önümüzdeki yıllarda en iyi şekilde yazacaktır. Bu tarihi yazan YDK üyelerine bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Milletvekili arkadaşlarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum."

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 16:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?