18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sarıgül: İhraç edilmem için memur edilmişler

Ankara - CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 13. Olağanüstü Kurultay’daki tavırları nedeniyle tüzüğün parti suçunu düzenleyen 68. ve 70. maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkedilen Sarıgül savunmasını yaptı.

Mustafa Sarıgül, CHP Genel Merkezi’ne gelişinde aralarında bazı belediye meclisi üyelerinin de bulunduğu grup tarafından karşılandı. YDK’nın bir süre önce "kınama" cezası verdiği İstanbul Milletvekili Hasan Aydın da Sarıgül’e eşlik etti.

Sarıgül, YDK Başkanı Orhan Eraslan’ın odasının bulunduğu koridorda bir süre oturarak bekledi. Bu arada CHP’de görevli kameramanın çekim yapması üzerine, Sarıgül’ün beraberindekiler, "Bundan sonra kimlerin ihraç edileceğini belirlemek için mi çekiyorsunuz?" diye tepki gösterdiler.

Sarıgül, avukatının aracılığıyla toplantı salonuna ilettiği notun ardından yaklaşık yarım saatlik gecikmeyle savunmasını yapmak üzere YDK’nın karşısına çıktı.

Sarıgül’ün YDK’ya sunduğu yazılı savunma, basın mensuplarına da dağıtıldı. Sarıgül, şunları kaydetti:

"Bugün genel başkan ve arkadaşlarının sorunu, uygun senaryo ve aktörlerin temini ile ilgilidir. Gerek CHP, gerekse kurullarına duyduğum saygının karşılığı olarak bugün karşınızdayım. Ancak son derece iyi bilmekteyim ki bu kurulun sayın üyeleri her ne hal ve şart altında olursa olsun partiden ihraç edilmem hususunda Genel Başkan tarafından memur edilmişlerdir."

Sarıgül, partiden ihraç edilse dahi yargı kararıyla geri döneceğini ve mücadelesine kaldığı yerden devam edeceğini savundu.

Mustafa Sarıgül yaklaşık iki buçuk saat süren savunmasının ardından CHP Genel Merkezi’nden ayrılırken de bir açıklama yaptı.

Sarıgül, CHP’den ihraç edilmesi gerekenlerin CHP’yi başarısızlığa uğratanlar olduğunu savunarak, "Biz partiye ihanet etmedik. Demokratik, laik Türkiye’ye, CHP’ye ihanet edenler vardır. Onlar da CHP’yi başarısızlığa uğratanlardır. Mevcut genel başkan kendi kulaklarına göre ağız istemektedir. Mustafa Sarıgül onun kulaklarına göre ağız olmayacaktır" diye konuştu. Sarıgül’ün savunmasının ardından YDK toplantısına devam edildi.

AA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 15:58:55
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 16:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?