17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sarıgül Baykal’a meydan okudu

CHP Genel Merkezi’nin, rüşvet aldığı iddiasıyla Disiplin Kurulu’na sevk ettiği Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Mersin’de düzenlediği mitingte CHP Genel Başkanı Baykal’a meydan okudu.


Hakkındaki karalama kampanyalarının, siyasi yaşamı boyunca yol arkadaşı, düşünce arkadaşı, ideoloji arkadaşları olarak dost bellediği kimselerden geleceğini tahmin etmediğini söyleyen Sarıgül, "İktidar uğruna kendi evlatlarının boğulmasına izin veren sultanların hala var olduğunu bilmezdim. Mustafa Kemal’in partisi sultanların partisi olamaz. CHP padişahların partisi olamaz. CHP halkın partisidir" dedi.

TAŞLAR YENİDEN DİZİLECEK

Kendisinin CHP bayrağı asamayacağı yolunda İçişleri Bakanlığı’na yazılar yazıldığını anımsatan Sarıgül, şunları söyledi:

"Bu bayrak onu yere düşürmeden taşımasını bilenlerin bayrağıdır. Bu bayrak partiyi seçimlerde baraj engeline mahkum etmeyecek olanların bayrağıdır. Bu bayrak üzerindeki altı okun anlamını bilenlerin bayrağıdır. Unutulmasın, bu bayrak analarımızın çeyiz sandığında saklanır hale gelmişti. Artık sandıklarından çıkarılıyor. Ne genel merkezin gülünç savları, ne de Baykal’ın köhnemiş ağır topları, baronları beni yolumdan döndüremezler. O bir sevgidir sayın Baykal. Anımsayınız, Antalya’da bir toplantı için belediye başkanı 50 otobüs tuttu. Ama içine kimse binmedi. Bu bir sevgidir. Heyecandır. Genel merkez enerjisini bana değil AKP’ye harcasaydı biz bugün iktidar olurduk. 1280 yerde CHP seçimlere girmedi. Sayın genel merkez yöneticileri siz sevgi tohumları değil, kin tohumları ekiyorsunuz. Biz sevgi tohumları ekiyoruz. Söke söke, fırtına kopararak geleceğiz. Halkla parti arasında kurulan yapay duvarları yıkacağız."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a "Bu işin sonu yok Sayın Baykal" diye seslenen Sarıgül, "Ya herro ya merro. Gücün yetiyorsa, demokrasiye inanıyorsan sayın Baykal, ya herro ya merro" diye konuştu. Kendi yönetimlerinde, yağcılara, "Evet efendim" diyenlere yer olmayacağını belirten Sarıgül, "Bana bakın... taşlar yeniden dizilecek. CHP Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak" dedi.

ÖRFÜMÜZÜ TÖREMİZİ UNUTTUNUZ

Genel Başkan Baykal’ı cumartesi günü noter huzurunda Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde referandum yapmaya davet eden Sarıgül, "Halk Baykal diyorsa sizinle birlikteyim, ama halk hareketini desteklerse o zaman gerekeni yapacağız" dedi. Hakkındaki iddiaların Baykal tarafından bir de kendisinden dinlemesini isteyen ve "Sarıgül, evladım nedir bunlar?" diye sormasını isteyen Sarıgül, "Sayın Genel Başkanım bizim örfümüzde, töremizde bir çocuğun suçu varsa bayram günü söylenmez. Ama siz, halkın örfünü, adetini unuttunuz. Onun için Türkiye halkı size oy vermedi" dedi.

KILAVUZLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Baykal’a yakınındaki yöneticileri değiştirmesini öneren Sarıgül, "Sizi Mersin’den son bir kez daha uyarıyorum sayın Genel Başkan’ım. Etrafınızdaki klavuzları gözden geçirin. ’Evet efendim’cileri, alırsanız gerçekleri size söylemezler" diye konuştu. Kendisine telefonla destek veren milletvekillerini de eleştiren Sarıgül, bu milletvekillerinin "denge unsuru gözettiklerini" ileri sürdü. Sarıgül, mitingini, "Gazamız mübarek, Allah yardımcımız olsun" sözleriyle bitirdi.

MİTİNGTEN NOTLAR...


Sarıgül, Adana Havaalanı’na gelişi sırasında kalabalık tarafından karşılandı. Vatandaşların balkonlardan ilgi gösterdiği Sarıgül, Mersin girişinde eşiyle birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı ve halkı selamlayarak miting alanına geldi.


Mitinge, milletvekilleri Ersoy Bulut, Hüseyin Özcan, Dr. Zübeyir Amber, Muharrem Toprak, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay, Hasan Aydın, Vedat Melik, Turan Tüysüz, Sefa Sirmen, Muharrem Eskiyapan, Nejat Gencan, İsmail Değerli, Feridun Ayvazoğlu, Mehmet Kesimoğlu, Erdoğan Kaplan, Muharrem Doğan ve Nuri Saygun katıldı.

Sarıgül, miting sırasında sık sık, kalabalıktan beraberinde getirdikleri CHP bayraklarını sallamalarını istedi.

Sarıgül’ün miting alanında güvenlik güçleri olağanüstü önlemler aldı.

-Çevredeki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirilirken, alanda panzerler de hazır bekletildi. Miting alanına girenlerin üzeri tek tek arandı.

-Genel Sekreter Önder Sav’ın genelgesine karşın CHP bayrak ve flamaları açıldı. Buna karşın, Sarıgül taraftarlarının çevre binalara astırdığı pankartlarda CHP logolarının kapatılması dikkat çekti.

-Mitingde Sarıgül, Baykal’ın son yerel seçimlerde kullandığı "Güzeller içinden bir seni seçtim" şarkısının yanı sıra Mahsun Kırmızıgül’ün "Biz bir fırtınayız/Meydan okuyoruz bütün dünyaya/Omuz omuzayken/Kim tutar bizi" adlı dizelerin olduğu şarkıyı ve Hilmi Yarayıcı’nın "Merhamet etmeyin oyun bozana" adlı Karacaoğlan türküsünü kullandı.


MERSİN
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 20:07:08
Güncelleme :21 Kasım 2004 Pazar 13:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?