23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sarıgül CHP'den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü partiden ihraç etti. Kararın oybirliğiyle alındığı öğrenildi.
CHP YDK, Orhan Eraslan’ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, Sarıgül dosyasının görüşüldüğü belirtildi.
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 2 Şubat’ta tüzüğün ’’parti suçu’’ ile ilgili 68 ve 70. maddeleri uyarınca ihracı istenen Sarıgül, oybirliğiyle partiden ihraç edildi.
Sarıgül, hakkındaki bazı yolsuzluk iddialarıyla gerekçesiyle 11 Kasım 2004 tarihinde de ihraç istemiyle YDK’ya sevkedilmişti. YDK’nın 3 Ocak 2005 tarihinde yaptığı toplantıda da ihraç istemi 7’ye karşı 8 oyla reddedilmiş ve bu kararın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın çağrısı üzerine olağanüstü kurultay gerçekleştirilmişti.

OLAYLI KURULTAY

CHP’de Genel Başkan Baykal’a karşı başkanlık yarışına giren ve olaylı kongrede başkanlık yarışını kaybeden Sarıgül, kongrede çıkan olayların sorumlusu olarak parti Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmişti.
Yüksek Disiplin Kurulu, Sarıgül’ün savunmasını geçen hafta dinlemişti.
AA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 13:06:37
Güncelleme :25 Mart 2005 Cuma 13:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?