18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Sarıgül Erdoğan’la gizlice buluştu’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin içine yerleştirilmiş ‘tahrip kalıbı’ olarak nitelendirdiği Mustafa Sarıgül’ün, 28 Mart 2004’te yapılan yerel seçimler öncesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’la gizlice görüştüğünü öne sürdü.

Hürriyet gazetesinde Muharrem AYDIN imzasıyla yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz...

Basına kapalı yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısında konuşan Baykal, CHP içinde de olsa, CHP dışında da olsa yolsuzluğun üzerine gitmekten vazgeçmeyeceğini söyledi.

BANA SORMADI

Baykal, şunları söyledi: ‘Partinin genel başkanıyım ama benim haberim olmadan, partimizin belediye başkan adayı Sarıgül gidip Başbakan’la gizli bir görüşme yapıyor. Sanki CHP’nin içine tahrip kalıbı yerleştirildi. CHP içinde olsun, CHP dışında olsun yolsuzluklarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bizim için artık hattı müdafa yoktur, sathı müdafa vardır, o satıh da bütün vatandır.

ÇÜRÜME VAR

ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan Enron’da yolsuzluk oldu. ABD müsade etmedi. Enron’u temizledi. Biz de öyle yapacağız. Bu işin kalbi olan MGK Genel Sekreteri ile ilgili bir soruşturması var. Komutan, o müteahhitten para almasını savunuyor. Kardeşim neyi savunuyorsun, ayıptır. Genelkurmay Başkanlığı gereğini yapıp, yargının önünü açtı. Bu doğru olandır.’

Ayakta alkışlandı

CHP Lideri Baykal olağanüstü kurultay öncesinde İstanbul’da Marmara Bölgesi delegeleri ile bilgilendirme toplantısında biraraya geldi. Toplantıya 300 delege, parti yöneticileri ile Marmara Bölgesi’ndeki il ve ilçe başkanları katıldı. Salona girerken ayakta alkışlananan Baykal, kendisine Başbakan Erdoğan’ın dünkü sözlerini soran gazetecilere şöyle dedi: ‘CHP, yolsuzluklar açısından daima çok net, çok tutarlı tavır takınmıştır. Biz AKP’lilerin de AKP’li olmayanların da yolsuzluk yapabileceğine inanıyoruz. Kim, nerede yolsuzluk yapmışsa üzerine gidilmesi gerektiğini düşünüyoruz.’

HÜRRİYET GAZETESİ
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 15:57:11
Güncelleme :10 Ocak 2005 Pazartesi 15:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?