22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Sarıgül gelinimi belediyeye aldı'

CHP’de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün partiden ihracına karşı oy kullanarak kurultay toplanmasına neden olan Yüksek Disiplin Kurulu’nun 3 üyesi dün kendilerini savundu.

Üyelerden Ali Şahin, gelininin Sarıgül tarafından Şişli Belediyesi’nde işe alındığını doğrulayarak, 1.5 yıl önce işe alınan gelini için Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem’in aracı olduğunu söyledi. Şahin şöyle dedi:

‘Oğlumun hanımı yaklaşık 1.5 yıl önce Şişli Belediyesi’nde işe başladı. 3-4 ay bekledi. Sonra da geçici işçi olarak işe başladı. Ben ’Benim gelinimi işe al’ diye Sarıgül’ü aramadım. Aksine Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem telefon açmış ve ’Mümkünse işe al’ demiş. Halen asgari ücretle belediyede çalışıyor. Böyle bir olayla Ali Şahin’in oyu değişmez.’

Kurul'da rahatsızlık

Sarıgül dosyası gelinceye kadar YDK ve parti yönetimi arasında uyumsuzluk yaşanmadığını belirten Şahin, rüşvet olayının duyulmasının ardından kurul üyelerinin son derece rahatsız olduğunu dile getirdi. Sarıgül görüşmesi sürerken Baykal’ın da toplantıya katılmak istediğini ve kendisinin buna karşı çıktığını belirten Şahin, ‘YDK Başkanı İsmet Çanakçı’ya bunun yanlış olacağını ve YDK’nın tarafsızlığına gölge düşüreceğini söyledim’ dedi.

YDK’nın 6 üyesinin hukukçu olduğunu hatırlatan Şahin, Başkan dahil hukukçu olmayanların dosya okuma gereği duymadığını, karar yazdırmadığını ve ‘Örgüt böyle istiyor, Genel Merkez şöyle istiyor’ gerekçeleri ile karar verdirmek istediğini savundu. Şahin, Baykal’ın iki arkadaş arasında aslı astarı olup olmadığı tartışılan rüşvet iddiasını gerekçe yaparak, YDK’yı ve kendisiyle yıllardır politika yapan dürüst ve onurlu insanları suçlamasını kınadıklarını vurguladı. Sarıgül dosyasının Baykal’ın gösterdiği hassasiyet göz önüne alınarak ciddi, objektif ölçülere göre değerlendirildiğini savunan Şahin, şöyle dedi:

Hukuka sahip çıktık

‘Hakkında dava olmayan ve Şişli Belediye Başkanlığı’nı yürüten Sarıgül’e yasalar ve mevcut delillerin öngörmediği rüşvet alma gibi ağır bir suçlama da mevcut değildir. Bu insan haklarına da, AB normlarına da aykırıdır. Bu durumda Sarıgül’ü siyaseten de olsa ihraç etmeyi hak ve hukuka uygun görmedik.’

YÜKSEK Disiplin Kurulu üyeleri İrfan Gürpınar, Ali Şahin ve Hasan Akyol’un TBMM’de düzenledikleri basın toplantısına Mustafa Sarıgül’ü destekleyen Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay da katıldı. Haklarındaki rüşvet iddialarını reddeden Ali Şahin ile İrfan Gürpınar bir ara çok duygulandılar. Hasan Akyol da, ‘Biz bu kararı verdik diye, Baykal gibi düşünmedik diye şimdi Sarıgülcü mü olduk?’ dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 10:31:31
Güncelleme :8 Ocak 2005 Cumartesi 10:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?