23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sarıgülcüler`den `Sahtecilik` Uyarısı

Mustafa Sarıgül`ü destekleyen milletvekilleri, Deniz Baykal`a yönelik güven oylamasının yapıldığı 3 Temmuz kurultayında Divan Başkanı`nın açıkladığı sonuç ile Ankara İl Jandarma Komutanlığı`nın resmi belgesi arasında 110 oyluk bir fark olduğunu öne sürerek, hafta sonu yapılacak kurultayda bu tip olaylar yaşanmamasını istediler.

Sarıgül`ü destekleyen milletvekilleri adına İstanbul Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci bir basın toplantısı düzenleyerek, Ankara İl Jandarma Komutanlığı`nın 3 Temmuz Olağanüstü Kurultayı ile ilgili görüntü bant kayıtlarının tasdikli çözümünü resmi belge olarak açıkladı. Söz konusu kurultayda Divan Başkanı İsmet Atalay`ın açıkladığı sonuç ile resmi belgede yer alan sonuç arasında 110 oy fark bulunduğuna işaret eden Ketenci, ``110 sahte oy. Bu da açıkça gösteriyor ki 110 sahte oy genel başkana evet diyenlerin sayısına ilave edilmiştir`` dedi. Ketenci, hafta sonu yapılacak kurultayın ``halksız`` olacağının kesinleştiğini dile getirirken de ``Olağanüstü kurultayın halksız olacağı kesin, hukuksuz olacak mı? İşte sorun bu`` dedi.

Olağanüstü kurultay için Avrupa`dan gözlemci istediklerini ancak Baykal`ın gözlemciye gerek olmadığı yolunda açıklamaları bulunduğunu anımsatan Ketenci, ``Siz genel başkan olduğunuzdan beri tüzüğe, hukuka ve adalete uygun kaç CHP kurultayı yapılabilmiştir?`` diye sordu. Ketenci, adil kuralların olmadığı yerde kavga olacağını, Baykal`ın da hiç bir zaman adil olmadığını ifade ederken, Baykal`dan bir sürpriz yapmasını beklediklerini, hafta sonu yapılacak kurultayın tüzüğe, hukuka ve adalete uygun olmasını beklediklerini ifade etti.

İKİ GÜN SONRA MAÇ VAR KURALLAR BELLİ DEĞİL

Bu arada İzmir eski Milletvekili Sabri Ergül, yönetmelik çıkarma ve değiştirme yetkisinin Parti Meclisi`nde olduğunu dile getirirek, ancak bundan bir süre önce parti yönetiminin yönetmeliklerde değişiklik yaptığını ancak bundan kimsenin haberi olmadığını söyledi. Yeni yönetmeliklerin isteyenlere de verilmediğini hatta Cumhuriyet Bsaşsavcılığına bile genderilmediğini dile getiren Ergül, ``İki gün sonra kurultay var ama değiştirilen kurultay yönetmeliğini kimse bilmiyor. İki gün sonra kurultay var ama kurallar belli değil`` diye konuştu.

anka - sansursuz.com
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 13:47:38
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 16:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?