19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sarıgül’den CHP yönetimine dava

İstanbul - Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Yolsuzluk iddialarıyla ilgili raporu hazırlayanlar hakkında tazminat davası açacağını" belirterek, "Haktan, hukuktan ayrılmadan yolumuza devam ediyoruz. Hak, doğrunun yanındadır" dedi.

Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın dün açıkladığı "Şişli Belediyesi’ndeki imar yolsuzluğu" iddialarına ilişkin Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) raporunda adı geçen Levent’teki "Eczacıbaşı İlaç Sanayi ve Ticaret ile İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş" tarafından yaptırılan inşaatın önünde basın toplantısı düzenledi.

Sarıgül, şunları kaydetti:

"Dün Cumhuriyet Halk Partimiz (CHP) Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada aynen şöyle denildi; ’3 milletvekili arkadaşımız tarafından hazırlanan raporda, İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın inşaatını üstlendiği, Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’na ait olan arsada 74 bin metrekarelik inşaatta en az 90 bin metrekarelik fazlalık oluştuğu ve buradan 100 milyon dolar mertebesinde bir çıkar sağlandığı üzülerek ifade edilmiştir’. İş Bankası Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Eczacıbaşı İlaç Fabrikası’nın projeleri, 1995 yılında 1 bölü 1000 ölçekli tadilat planında ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen onaylanmış, ilk ruhsatı bizden önceki dönemde 1998 yılında alınmıştır. Daha sonra tadilat projeleri yapılmış ve inşaatta en ufak bir şekilde artış söz konusu değildir."

"CHP yöneticilerinin bu inşaatın yönetim kurulu üyeleri olduğunu" da söyleyen Sarıgül, "CHP’nin İş Bankası yönetiminde 4 üyesi vardır. Dün yapılan basın toplantısında sözü edilen kaçağı, kamuoyu önünde ispatlamaya davet ediyorum. Ben gidiyorum Mersin’e, başkaları gidiyor tersine... Değişim mutlaka sağlanacaktır. Değişimi kesmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Benim mücadelem, koltuğa sevdalı olanlar ile laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ne sevdalı olanların mücadelesidir" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 14:33:28
Güncelleme :17 Kasım 2004 Çarşamba 14:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?