20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sarıgül'den miting itirafı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yapılan ve CHP'nin de destek verdiği cumhuriyet mitinglerini doğru bulmadığını söyledi.

Sarıgül, "Benim felsefem ulusal birlik. Bayrağımızdan ayrılmadan, toprağımızdan ayrılmadan yaşamalıyız." dedi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Suriçi Grubu tarafından Golden Hill Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı. Sarıgül, burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde düzenlenen cumhuriyet mitinglerine değinen Sarıgül, hayatı boyunca felsefesini ulusal birlik üzerine kurduğunu dile getirdi. Bu yüzden söz konusu mitingleri yanlış bulduğuna işaret eden Sarıgül, şöyle devam etti: "Bayrağımızdan ve toprağımızdan ayrı bir şey düşünemeyiz. Baykal'ın laiklikle uzaktan yakından ilgisi yok. Tek terdi koltuğunu korumak. Atatürk ilkelerine lafta değil; projede önem verilmesi gerekir."

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 08:37:14
Güncelleme :21 Ocak 2008 Pazartesi 13:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ersindigil IP: 88.76.83.xxx Tarih : 21.01.2008 12:55:21

Evet sayin Mustafa Sarigül,Dediklerine aynen katilyorum. Yaliniz bir noksani eklemek zorundayim. Bence baykal hep iktidar hükümetlere calisti,Cünkü 40 seneden fazla CHP de aktif ve Baskanlik yapti maalesef CHP tek basina iktidara getirmedi. Demek istiyorum,ki muhalefet,teki ranti iktidar olmaktan daha fazladir. Senin Caliskanligini ve ne yapmak istedigini gezerek halk,a anlatmani basindan takip ettigim kadari ile takdire sayan,dir. Laik Türkiye Cumhuriyetini maalesef kaybetmekteyiz,Bunun da tek sebebi CHP de Sayin Baykal ve Baykal gibi düsünenler sebep olmuslardir,diye düsünüyorum. Evet dedigin gibi Ulusal Birlik Sanli Bayragimizdan ayrilmadan Topraklarimizda Hür bir sekilde yasamaktir. O koltuk neye kadirdir,ki oturan bir daha kalkmak istemiyor. 40-45 yildiz Partisini iktidara tasimayan bir baskan halen o koltuk,ta. Ama en az onun yandaslari,da onun kadar sorumludur. Sosyal görüs buysa ben bu görüse karsiyim cünkü Avrupada Baskanlik yapan sosyal görüslü partiler ne yaptiklarini ve partileri icin neler yapmak istediklerini gayet iyi biliyorum. Oy kaybina vardiklari zaman kendilerini basarisiz sayip hemen baskanliktan ayrilyorlar. Ve öylelikle kendi ülkelerinin ekonomisi daima tavan yapmaktadir,yani istikralli oluyor,bizde,de tam tersi. Üzülerek söyliyorum ülkemde kilicini kusanan kendisini kral hissediyor ve öylelikle güzel VATANIM ileriye degil hep geriye gidiyor, Ilerde ve gec olmadan sen veya senin gibi düsünen CHP ye Baskan olmasi dilegiyle hosca kalin.