18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sarıgül’e kesin ihraç istemi

CHP Merkez Yönetim Kurulu, dört yeni üyesiyle birlikte yaptığı ilk toplantıda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilmesini kararlaştırdı.


CHP MYK, Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında Genel Merkez’de toplandı. Toplantı sürerken Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem, gazetecileri bilgilendirdi.

"ARBEDE VE ŞİDDET ORTAMINA ÇEVİRDİ"

Erdem, 29-30 Ocak’ta gerçekleştirilen 13’üncü olağanüstü kurultayda yaşanan kavgaların kamuoyunu tedirgin ettiğini ve üzdüğünü vurguladı. Erdem, "CHP gibi büyük bir siyasi partinin, o terör karşısında suskun kalması beklenemezdi" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün çeşitli çevrelerden topladığı, partili oldukları şüpheli kişilerle kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiğini belirten Erdem, bu nedenlerle Sarıgül’ün parti tüzüğünün 68 ve parti suçunu düzenleyen 70’inci maddeleri gereğince tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkedildiğini bildirdi.

Erdem, kararın MYK üyelerinin oybirliğiyle alındığını da sözlerine ekledi.

TÜYSÜZ DE YDK’YA SEVKEDİLDİ

CHP Parti Meclisi, kurultayda Divan Başkanı Şinasi Öktem’i yumruklama girişiminde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz’ün kesin ihraç istemiyle YDK’ya sevkedilmesine karar verdi.

CHP PM, Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında Genel Merkez’de basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, kavgalı kurultayın ardından yeni MYK, Genel Sekreter ve Genel Saymanlık seçimleri de yapıldı.

Alınan bilgiye göre, toplantıda Mustafa Sarıgül’ün genel başkanlık adaylığını destekleyen, kurultayda Divan Başkanı, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atma girişiminde bulunan ve salona silahla girdiği belirtilen Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz’ün, kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevkedilmesi kararlaştırıldı.

MYK ÜYELİKLERİNE SEÇİM YAPILDI

Toplantıda ayrıca, boş bulunan MYK üyelikleri için de seçim yapıldı. Buna göre, Kemal Derviş, Zeynep Damla Gürel, Bülent Tanla ve Ersin Arıoğlu’nun üyeliklerinin yerine İzmir Milletvekili Sedat Uzunbay, Sinop Milletvekili Engin Altay ve Ankara Milletvekilleri Yılmaz Ateş ile Zekeriya Akıncı getirildi.

Önder Sav Genel Sekreterlik görevine yeniden seçilirken, Mahmut Yıldız da Genel Saymanlık görevine yeniden getirildi.

Eşref Erdem’in basın toplantısı yaparak PM’de çıkan kararları açıklaması bekleniyor

AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 19:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?