23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sarıgül’ü ihraç sinyali

CHP Genel başkanı Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yandaşlarının partiden ihracının sinyalini verdi.

CHP Genel Başkanı Baykal, kurultayda yaşanan olaylar hakkında bir komisyon oluşturduklarını bildirirken, otopark mafyası, bar pavyon bodyguardlarının kavgaların içinde yer aldığını ve bu kişilerin CHP ile ilişkisi olmadığını söyledi.

TÜYSÜZ’E DE TASFİYE GÖZÜKÜYOR

Baykal, komplo teorileriyle ilgili olarak "Bunlar komplo değil, gerçek" derken, Mustafa Sarıgül ve Sarıgül’e yakın muhaliflere ihraç sinyali verdi. Tasfiye edilecek isimler arasında kurultayda Divan Başkanı İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atan Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz de bulunuyor.

Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada hafta sonunda gerçekleştirilen olağanüstü kurultaya ilişkin görüşlerini paylaştı. Sarıgül’ün genel başkanlık adaylığını destekleyen muhalif milletvekillerinden sadece Hasan Aydın ve Hüseyin Özcan’ın katıldığı grup toplantısında Baykal, medyaya yüklendi.

Baykal yaptığı konuşmada, kurultayın daha başlamadan toplumun geniş kesiminin ilgisini çektiğini belirterek, Sarıgül’ün genel merkezde adaylığını açıkladığı olaylı toplantıda kurultaya ilişkin ilk işaretlerin geldiğini söyledi. Bu toplantıda Parti Meclisi (PM) salonunda yaşanan görüntülere dikkat çeken Baykal, "Salon size tahsis edilmişken; işgal altına girmiş tahrip edilmiş bir salon, elektronik sistemler paramparça edilmiş, koparılmış bir manzara. Salon size tahsis edilmiş, kimse size karışmıyor. Bir vandallık, saldırganlık gidin görün" dedi.

"VANDALLIK, SALDIRGANLIK"

Olağanüstü Kurultay’ın yapıldığı salondaki görüntülere de işaret eden Baykal, "Bir şiddet, baskı ortamı. Kendi kurultayımı açma konuşmam bile benden esirgenmek istendi" diyerek özetledi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e yapılan saldırıyı anımsatan Baykal, bunun "vandallık, saldırganlık" olduğunu dile getirdi. "Pişman mısın diye sordular. ’Hayır değilim’ dedi. Bırakın CHP’yi Türkiye siyasetine, demokrasiye yakışır mı böyle birşey? Büyük bir facia yaşadık" diyen Baykal, bu görüntülerin CHP’de bundan sonra hiçbir zaman olmayacağını vurguladı. 70 milyon yurttaşın bu görüntüleri televizyondan izlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baykal, CHP’li olmayan yurttaşlardan dahi "Türkiye’yi büyük bir tehlikeden koruduğu" için teşekkür mesajları aldığını anlattı. Baykal, "CHP kurultayında zorbalıklar ve şiddet tablosu dayatılmıştır. Ancak, bu tablo ters yüz edilmiştir. Halkımız da bunu görmüştür. Biz, toplumun genelinde olan yozlaşma ve çürümenin CHP’ye aktarılması çabasında olanlara ve o çabaya karşı mücadele verdik" dedi.

"NİYE GIKINIZ ÇIKMIYOR"

Baykal, kurultayda yolsuzlukla ilgili iddiaların da dedikodu olup olmadığının netleştiğini vurgulayarak, "Ey yolsuzlukla mücadele kahramanları, niçin söylemiyorsunuz niçin? Afranızdan, tafranızdan yanınıza yaklaşılmıyor, niye gıkınız çıkmıyor" diye sordu. Sarıgül’den "ilgili" diye söz eden Baykal, "İlgili bile ’Hayır rüşvet yok’ diyemedi. Herşey ortada" dedi. Bu fotoğrafın altında "gereğini yapmayanların" da kaldığını belirten Baykal, "300 bin dolarlık rüşvet ortada. Bunların hesabını soracak savcılık hukuk makamı mı yok mu? Hiç mi şikayetiniz yok ey insanlar?" diye seslendi.

"SAĞCISI-SOLCUSU ÜLKÜCÜSÜNDEN MESAJLAR GELİYOR"

Toplumun CHP’yi sahiplendiğini söyleyen ve "Herkes, ’Vay nereye gidiyormuşuz da haberimiz yokmuş’, ’Demek ki tablo buymuş’ deme noktasına geldi" diyen Baykal, ülkücü, sağcı ve solcu yurttaşlardan gelen mesajları okudu. Kurultayla ilgili komisyon oluşturulduğunu bildiren Baykal, bu komisyonun kurultaydaki görüntüleri izleyeceğini ve kavgaların içinde yer alanları tespit edeceğini söyledi.

Baykal, "O kavgaların içinde yer alanların CHP ile ilişkisi yoktur. Şişli’deki otopark mafyasının mensuplarıdır. Bar, pavyon bodyguardlarıdır. Bunları hazmetmemiz mümkün değildir. Kim olursa olsun, ona buna tecavüze yeltenenleri partinin yetkili organları gerekeni yapacaktır" dedi. Partinin "arınarak çıkacağını" vurgulayan Baykal, yaşananların parti içi sorun olmadığını belirterek, "Güzel CHP bütün güzelliğiyle yeniden doğacaktır" dedi.

"BİR KESİM MEDYA"

Türkiye’de bir medya sorunu olduğunu da söyleyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kesim medya vardır ki, bunlar kendilerini Türkiye’nin siyasetini şekillendirmekle görevli saymaktadır. Bunlara görevi kim veriyor bilmiyorum ama siyaset mühendisliği yapma görevini üstlenmişlerdir. Bu yayıncılığın kamu yayıncılığı ile bağdaşan bir yanı yoktur. Yansıtma değil, yönlendirme temel hedeftir. Bir haçlı ordusu gibi, ehli salip ordusu gibi CHP yönetimine saldırmaktadırlar. Biz bunları biliyoruz. Siz de biliniz."


ANKA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2005 Salı 21:25:39
Güncelleme :1 Şubat 2005 Salı 21:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?