20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sarıgül`ün kaderi bayram sonrası belirlenecek

CHP`de ihracın eşiğine gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ün CHP`deki siyasi kaderi Ramazan Bayramı`ndan sonra belli olacak.

CHP Ankara Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) Başkanı İsmet Çanakçı, ANKA`ya yaptığı açıklamada, Sarıgül`ün CHP`deki siyasi geleceğini belirleyecek süreçle ilgili bilgi verdi. MYK`nın kararının önümüzdeki günlerde Sarıgül`e tebliğ edileceğini bildiren Çanakçı, tebliğin Ramazan Bayramı sonrasında da yapılabileceğini belirtti.

Sarıgül`ün tebliğin kendisine ulaşmasının ardından, üç gün içinde hakkındaki tedbirin kaldırılması için YDK`ya itiraz hakkının bulunduğunu kaydeden Çanakçı, Sarıgül`ün itiraz etmesi halinde sözlü veya yazılı savunma yapmasının isteneceğini bildirdi. Çanakçı, ``Tedbir isteminin karara bağlanmasının ardından Sarıgül`ün kesin ihracı YDK`da görüşülecek. Sarıgül, bu karar için de sözlü ya da yazılı savunma yapabilecek. YDK`dan ihraç kararı çıkması halinde Sarıgül, mahkemeye başvurabilecek`` dedi.

SARIGÜL SÖZLÜ SAVUNMA YAPACAK

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, YDK`ya sözlü savunma yapacak. Hakkında ihraç kararı çıkmayacağına inanan Sarıgül, ``İhraç edilen milletvekillerimiz partiye nasıl döndülerse, Sarıgül hakkındaki iddialar da yargıdan dönecektir`` dedi. Belediye Başkanı`nın, hakkında ihraç kararı çıkması durumunda mahkemeye başvuruda bulunmayı amaçladığı öğrenildi.

YİNE RAPOR YİNE İHRAÇ

CHP`de Sarıgül hakkında verilen YDK`ya sevk kararı, olağanüstü kurultayın ardından parti içi muhaliflerin arasında yer alan üç milletvekilinin ihracını anımsattı. CHP`den ihraç edilen İstanbul Milletvekilleri Ahmet Güryüz Ketenci, Hasan Aydın ve Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay`ın ihraçlarının gündeme geldiği günlerde, Genel Başkan Deniz Baykal`ın talimatıyla Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Oyan`ın başkanlığındaki komisyon ``CHP`li Olmanın Sorumluluğu`` adını taşıyan bir rapor hazırlanmış ve milletvekillerinin ihraç süreci başlatılmıştı. Muhalif milletvekilleri partiden ihraç edilmelerinin ardından yargı kararıyla yeniden partiye dönmüşlerdi.

YDK`DA AFFEDİLECEK

Bu arada, CHP`den ihraç edilen ancak partiye geri dönen Ankara Milletvekili Tomanbay, partinin yetkili kurullarının ve YDK`nın inandırıcılığını yitirdiğini iddia etti. YDK`nın bazı üyelerinin yönetimden ``talimat`` aldığını iddia eden Tomanbay, ``Artık YDK`nın inandırıcılığı kalmamıştır. Öyle sanıyorum ki, Sayın Sarıgül`ün ihracına yönelik karar YDK`dan çıkmayacaktır`` diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 11:01:06
Güncelleme :13 Kasım 2004 Cumartesi 11:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?