20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sarıyer Belediyesi'ne baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıyer Belediyesi'nde yapılan aramalar sona erdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Sarıyer Belediyesi'nde hiçbir şekilde gayrinizami, yasalara ters olan bir şey yaşanmadı. Bunu ısrarla belirtiyorum" dedi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Sarıyer Belediyesi'nde yapılan aramaların ardından kameraların karşısına geçen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Bu operasyon değil, burada bir yanlışlık var. Bir kamu kurumu, yetkisi olan bir başka kurum tarafından bir soruşturma ve araştırmaya tabi tutuluyor. Bu epeydir süren ve öğrendiğimiz kadarıyla yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden bir soruşturmadır. Sonuç itibariyle bizim evraklarımız bizden istense de götürürdük. Fakat şunu ısrarla ben söylüyorum, Sarıyer Belediyesi'nde hiçbir şekilde gayrinizami, yasalara ters olan bir şey yaşanmadı. Bunu ısrarla belirtiyorum" diye konuştu.

"Bizim ihale dosyalarımız çok net" diyen Başkan Genç, geçmiş dönemlerde ihalelere ikişer üçer firma katılırken, şu anda 17-18 firmanın ihaleye katıldığını vurguladı. Genç, "Biz burada o düzeni mutlak şekilde sağlamak zorundayız. Yani şeffaflık, dürüstlük, doğruluk bizim yaşam biçimimiz. Biz elimizden geldiğince şartların çok zor olmasına rağmen, Sarıyer çok zor bir bölge, en zenginden en fukarasına kadar bizde. Her gün çok değişik sorunlarla karşılaşabiliriz. Bizim için önemli olan yasalardır. Bu konularda bir hata varsa bu yanlışlığı mutlaka başka kurumlarla yetkisi olan kurumlar da araştırarak inceleyeceklerdir. Ama burada şaibeye yol açacak bir şey olamayacağını kesinlikle önce inanmak istiyorum, bilmek istiyorum. Bin 400 çalışanımızın her birinin sorumluluğunu taşıyoruz" şeklinde konuştu.

Genç, şu anda yapılanın tamamen bilgi alma ve bilgi verme anlamına geldiğini, polisin elinde açıklığa kavuşması gereken bir takım sorular olduğunu söyledi. "Bu soruların cevaplarını aramaya geldiler" diyen Genç, "Zaten periyodik olarak şu ana kadar devamlı soruşturuluyoruz. Müfettişler, Sayıştay tarafından denetleniyoruz. Hatta biz bu denetlemelerin daha hızlı yapılabilmesi için bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan bilgiler çerçevesinde avukat arkadaşların verdiği bilgilerle soruşturma tutanakları çerçevesinde bir sorun çıkacağını sanmıyorum" dedi.

Önceki haber

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Sarıyer Belediyesi'ne baskın düzenledi.

Alınan bilgiye göre, Mali polis "gizlilik" kararı verilen bir soruşturmayla ilgili olarak saat 11.00 sıralarında Sarıyer Belediyesi'ne geldi. Ekipler belediyede arama çalışması başlatırken, binaya kimsenin girişine izin verilmiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 11:51:05
Güncelleme :17 Şubat 2011 Perşembe 17:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?