18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sarkozy yine Türkiye’yi hedef aldı

Tarbes - Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) lideri Nicolas Sarkozy, "Avrupa ne kadar çok bütünleşirse, Türkiye’nin üyelik ihtimali o kadar azalır" dedi.

Sarkozy, Avrupa’nın sınırları olması gerektiğini belirterek, "Türkiye’nin AB ile bütünleşmesinin iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum" diye konuştu.

Avrupa Anayasası referandumunda "evet" denilmesinden yana olduğunu söyleyen Sarkozy, "Evet denilmesi halinde, Türkiye’nin Avrupa ile bütünleşmek için kat etmesi gereken yolun büyüyeceğini" ifade etti.

Sarkozy, "Avrupa ne kadar çok bütünleşirse, Türkiye’nin üyelik ihtimali o kadar azalır, ancak Avrupa anayasasını reddederseniz, o zaman büyük pazar ortaya çıkar ve Türkiye’nin bütünleşmesi daha kolay olur" dedi.

"Bunu, demokrasi yolunda önemli gelişmeler kaydeden yüce bir halkı, Türkleri reddetmek için söylemiyorum" diye konuşan Sarkozy, "Anayasa’da imtiyazlı ortaklık öngörüldüğünü, Türkiye ile bütünleşmekten çok ortak olmak için imtiyazlı ortaklık seçeneğinin elde tutulması gerektiğini" ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 01:06:54
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 01:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?