19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Savcıya mail atanlar yandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, AKP hakkındaki kapatma davası sürecinde eleştirilerin hedefi haline gelen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya yönelik hakaret ve tehdit içerikli 120 elektronik posta tespit edildiği öğrenildi. Kimlik tespitinin ardından savcılık, bu kişiler hakkında dava açacak. 

AKP’ye kapatma davası açmasının ardından Yalçınkaya hakkında Yargıtay’a, kurumun resmi internet sitesi aracılığıyla yüzlerce suç duyurusunda bulunuldu. Yargıtay Başkanlık Divanı, bu suç duyurularını değerlendirdikten sonra iddiaların soyut ve muğlak olduğu gerekçesiyle Yalçınkaya hakkında soruşturma açılmasına yer olmadığına karar verdi. 

Ancak imzalı birçok suç duyurusunun Yalçınkaya hakkında hakaret ve tehdit içerdiğini dikkate alan Divan, bu dilekçeleri üst yazıyla savcılığa gönderdi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP hakkında kapatma davası açarak eleştirilerin hedefi haline gelen Yalçınkaya ve yargıya yönelik “tehdit” ve “hakaret” içerikli elektronik postaları mercek altına alarak, soruşturma başlattı.

120 suç duyurusu 

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 120 suç duyurusunda Yalçınkaya’ya hakaret ve tehdit içerikli ifadeler bulunduğu tespit edildi.
Savcılık, sözkonusu dilekçeleri yazanların kimliklerinin tespit edilmesine çalışıyor. Kimlik tespitinin ardından savcılık, bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun “hakaret” ve “tehdit” suçlarını düzenleyen maddeleri uyarınca dava açacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 05:39:58
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 05:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?