18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

SBS'deki skandal soruya iptal!

Seviye Belirleme Sınavı’nda yer alan Ermenilere yönelik ayrımcılık barındıran sorusu Ermenilerin gösterdiği tepki nedeniyle iptal edildi.

Bakırköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki ilköğretim okullarına yönelik yaptığı Seviye Belirleme Sınavı’nda yer alan Ermenilere yönelik ayrımcılık yapan soru Bakırköy’deki iki Ermeni okulunun gösterdiği tepki sonucunda iptal edildi.

Dadyan Ermeni İlköğretim Okulu’nda sınav danışmanı olarak görev yapan KESK eski Başkanı Sami Evren, fark ettiği soruda ‘ırkçılık ve ayrımcılık’ yapıldığını belirterek sınavda görev yapmadan okuldan ayrıldı. Şikayet üzerine tepki çeken soru iptal edildi.

Fotoğrafla birlikte verilen soruda, Radikal gazetesinin 23 Aralık 2011 tarihli sayısında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yasa teklifini hazırlayan milletvekili Valeria Boyer ve Ermeni siyasetçi Patrick Devedjian’ı gösteren ‘Les Miserables (Sefiller)’ manşetine atıfta bulunularak, “Mondros Antlaşması sonrası kurulan ve amacı dünya kamuoyunu Ermenilerin yaptığı zulümler hakkında belge ve Fransızca eserler yayınlayarak etkilemek olan aşağıdaki hangi cemiyet daha etkili olsaydı bugün Ermeni meselesiyle ilgili bu gazete haberi yayınlanmayabilirdi?” denilmişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2012 Cumartesi 16:41:05
Güncelleme :14 Ocak 2012 Cumartesi 16:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?