25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Seçim bürosunda kan döküldü

Aksaray'da Belediye Başkanı'nın yakınları ile DYP adayını destekleyen grup çatıştı. Başkanın kardeşi öldürüldü..
Aksaray'ın Topakkaya beldesinde bulunan AK Parti seçim bürosu önünde önceki gece çatışma yaşandı. İddiaya göre AK Partili Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut ve DYP başkan adayı Ayhan Akbulut'u destekleyen iki grup arasında telefonda başlayan tartışma büyüdü. AK Parti seçim bürosu önüne iki otomobille gelen şahıslardan P.A. ile seçim bürosundan çıkan, belediye başkanının kardeşi Halis Akbulut (53) arasında silahlı kavga çıktı.

P.A.'nın silahından çıkan kurşunlarla vurularak yere düşen Halis Akbulut yerde silahıyla ateş açarak araçla seçim bürosu önüne gelen şahıslardan Ö.Y. ve C.S.'yi bacaklarından yaraladı. Olayın ardından P.A. ile yanında olduğu iddia edilen Z.A. ve İ.B. otomobille olay yerinden kaçarken, diğer otomobil olay yerinde kaldı. Durumu ağır olan Halis Akbulut hastanede hayatını kaybetti.

PARA MESELESİ Mİ?
Polis ve jandarma beldede olayın büyümemesi için önlem aldı. Öte yandan, ifadesine başvurulan tanıklardan bazıları olayın alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığını ifade edince, polis ve jandarma bu yönde de araştırma başlattı.

Sabah
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 08:20:44
Güncelleme :26 Ocak 2009 Pazartesi 08:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BAGER IP: 88.247.65.xxx Tarih : 26.01.2009 08:51:56

AK PARTİ AKSARAY BELEDİYE BAŞKANININ KARDEŞİ ÖLDÜRÜLMESİNDEN DOLAYI DUYDUĞUM ÜZÜNTÜLERİMİ BİLDİRTMEK İSTİYORUM. ACISINI PAYLAŞIYOR MERHUMA ALLAHTAN RAHMET YAKINLARINADA BAŞ SAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM