24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Seçimler Kırcı'nın iadesini geciktirdi

Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü Ramazan Er, Kırcı’nın iadesinin, Ukrayna’ya yaptığı iltica başvurusu ve Ukrayna’daki tartışmalı seçimler nedeniyle geciktiğini söyledi.

Er, Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı’nın iadesinde ortaya çıkan belirsizliğe açıklık getirdi.

Ramazan Er, Haluk Kırcı’nın Ukrayna’da yakalanmasının ardından, Interpol nezdinde resmi girişimlerin başlatıldığını, ancak Türkiye’ye, Kırcı’nın iltica talebinde bulunduğunun bildirildiğini söyledi.

Er, iadede bu yüzden bir gecikme olduğunu vurguladı. Emniyet sözcüsü Er, iltica başvurusunun yanı sıra, tartışmalı seçimlerden kaynaklanan bir gecikmenin de olabileceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

Ukrayna’ya polis gönderilmedi

Emniyet sözcüsü, Kırcı’nın getirilmesi için Ukrayna’ya polis gönderilmediğini de açıkladı.

Er, Ukrayna’ya Türkiye’den gitmiş hiçbir polis bulunmadığını, resmi yazışmaların sürdüğünü, iade yönünde bir mesaj gelmesi halinde Ukrayna’ya emniyet görevlilerinin gönderilerek, iade işleminin gerçekleştirileceğini belirtti.

Kırcı, TCK’dan yararlanması gündemde

Kırcı hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan hemen cezeavine konulması bekleniyor. Haluk kırcı’nın Türk Ceza Yasası’nda yapılan değişikliklerin lehinde olanlarından yararlanması da gündeme gelecek. Böylece Kırcı cezaevinde daha az kalacak.

Yedi kez idam cezasına çarptırıldı

Haluk kırcı, Bahçelievler katliamından yedi kez idam cezasına çarptırıldı. İki kez yanlışlıkla tahliye edilen Kırcı, arandığı sırada yurtdışına kaçmıştı. Kırcı bir süre önce Ukrayna’da yakalanmıştı.
AA - CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 17:02:12
Güncelleme :29 Ocak 2005 Cumartesi 00:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?