19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sedat Peker cezaevine gönderildi

Grubuna yönelik başlatılan operasyon kapsamında hakkında çıkartılan gıyabi tutuklama kararı uyarınca aranan mafya lideri Sedat Peker, teslim olmak için geldiği Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde polis tarafından gözaltına alındı.

4422 sayılı Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Kanunu kapsamında "Kelebek" adı verilen operasyonla gözaltına alınan, ancak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldıktan sonra hakkında çıkartılan gıyabi tutuklama kararı uyarınca aranmasına başlanan Peker, saat 15.00 sıralarında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Peker, binaya üst kapıdan girmek istediği sırada polis tarafından gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen Peker, emniyete götürüldü.

Atilla Peker ise avukatlarının araya girmesi üzerine binaya alınarak, teslim olması sağlandı.


Sedat Peker’in avukatı Bülent Kılıç, teslim olmak için adliyeye gelen Peker’in, kapıdan girişi sırasında polisler tarafından dövülerek ve itilerek zorla arabaya konulduğunu ileri sürdü.

Bu uygulamanın hukuk dışı olduğunu savunan Kılıç, infaz işlemlerini Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığını vurgulayarak, teslim olan bir kişinin gözaltına alınamayacağını söyledi. Avukat Kılıç, Adalet ve İçişleri bakanlarından konunun takipçisi olmalarını istedi.

Sedat Peker’in de aralarında olduğu 24 kişi serbest bırakılmıştı

Sedat Peker operasyonunda gözaltına alınan ve emniyet sorgularının ardından adliyeye çıkartılıp savcılık tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilen aralarında Sedat Peker’in de bulunduğu 24 kişi 9 ekimde mahkemece serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı karara itiraz etti

Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 24 kişinin nöbetçi mahkemece serbest bırakılmasına, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından itiraz edildi. İtirazı görüşen üst mahkeme, Sedat Peker ile altı kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi.

Peker cezaevinde

Grubuna yönelik operasyon kapsamında gıyabi tutuklu olarak aranırken teslim olan Sedat Peker ile ağabeyi Atilla Peker ve Hüseyin Nalbantoğlu, gıyabi tutuklulukları vicahiye çevrilerek cezaevine gönderildi.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Sedat Peker ile sağlık kontrolüne alınmayan Atilla Peker ve Hüseyin Nalbantoğlu, daha sonra İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Burada, gıyabi tutuklulukları yüzlerine okunarak vicahiye çevrilen Sedat Peker, Atilla Peker ve Hüseyin Nalbantoğlu, daha sonra polis aracıyla Bayrampaşa Cezaevi’ne gönderildi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 15:34:58
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 23:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?