18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sedat Şahin’in ‘Lale’ devri bitti

Hürriyet gazetesinin bugünkü sayısında birinci sayfadan duyurulan haberde, organize suç örgütü liderlerinden birinin, Gölcük’te görevli bir subayın alacağı konusunda devreye girdiği ve ’tahsiları gerçekleştirdiği’ bildirildi.

Adı açıklanmayan yarbaydan da söz edilen "Sedat Şahin’in ‘Lale’ devri bitti" başlıklı ve Toygun ATİLLA-Çetin AYDIN imzalarını taşıyan haberi alıntılayarak aktarıyoruz:


Organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve adamı Oktay Öztürk dün tutuklandı. Böylece ‘Lale Operasyonu’nda gözaltına alınan 37 kişiden 16’sı cezaevine konuldu.

Polis yetkilileri, ‘Şahin’in lale devri bu operasyonla bitti’ dediler. Polis, Şahin ve adamlarına ait el bombaları, tabancalar, yüzlerce fişek ve bir de kılıcın bulunduğu cephaneliği de ele geçirdi.

Ünlülerle sarmaş dolaş

Sedat Şahin’in evinde, Milli Takım’ın ve Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, Almanya’nın Bochum takımında oynayan Fatih Akyel, V.J Esra Balamir, şarkıcı Nihat Doğan, İbrahim Tatlıses, eski futbolcu Tanju Çolak ve Alaattin Çakıcı’nın kardeşi Gencay Çakıcı ile çektirdiği fotoğraflar bulundu.

Televizyonda danışman

Operasyon kapsamında ele geçirilen belgelerde, Number One TV antetli káğıtta danışman olarak gösterilen Sedat Şahin’in bu sayede, 2003’te vize alarak Almanya’ya gittiği ortaya çıktı. Şahin ve 6 adamı sorgulamalarının tamamlanmasının ardından Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Evcil’den haraç istedi

Yaklaşık 1.5 yıldır izlenen Sedat Şahin’in Alaattin Çakıcı ile arasının bozulmasının ardından Erol Evcil’den 1 milyon dolar haraç istediği bildirildi. Lale operasyonu kapsamında Gölcük’te görevli bir yarbayın alacağını tahsil etmek için Sedat Şahin’den yardım istediğinin belirlendiği, Şahin’in de Ankara’da bu alacağı tahsil ettiği bildirildi.

KALAŞNİKOF DA VAR, BOMBA DA

Sedat Şahin’in cephaneliğinde bulunanların bazıları şöyle: 2 Kalaşnikof, 1 Lancer marka bomba atar, 3 el bombası, bazıları susturuculu 8 tabanca ile bunlara ait çok sayıda mermi, çift taraflı derin oluklu kılıç, 1 kama, 2 kar maskesi ve 2 peruk. Evde ele geçirilen Mauser marka Alman malı 7.62 mm çaplı tabanca gösterişli olduğu için özellikle Karadeniz mafyasının tercihi.
HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 15:00:12
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 15:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?