29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Sedefçi yeniden Başkan

Tutuklanarak cezaevine konulduktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi görevine iade edildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği Arasta Operasyonu kapsamında 7 Mart 2008'de Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 9 Temmuz Perşembe günü çıktığı ilk mahkemede tahliye edildikten sonra "Mahkeme kararını ve göreve iade edilmesi isteğini" içeren dilekçesini valilik kanalı ile İçişleri Bakanlığı'na göndermesi ve Bakanlık tarafından istenen iddianamenin incelenmesinin ardından bu gün tekrar görevine döndü.

Sedefçi, Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı toplantıda görevi Başkanvekili Namık Kemal Döleneken'den devraldı. Düzenlediği basın toplantısında gözaltı sürecini ve cezaevi günlerini anlatan Sedefçi, "7 Mart tarihinde bir operasyonla başlayan süreç yaşamıştık. Bu süreç sonunda 9 Temmuz'da yargılanmam sonucunda tahliye oldum. Bu süreçte başta emniyet müdürlüğümüzde üç gün misafir olarak kaldım. Cezaevinde de 124 gün kaldım. Bu süreçte de başta cezaevi müdürü olmak üzere diğer personele teşekkür ediyorum. Cezaevi değil de bir misafirhane gibi 124 gün zaman geçirdim. Bu sabah itibariylede İçişleri Bakanlığı tarafından görevime iade edildim" dedi.

Belediye başkanı Sedefçi'nin görevi iade edilmesi nedeniyle vatandaşlar belediyeye akın etti ve Başkan Sedefçi'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 14:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?