20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Şehide alkışlı veda

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Ortaklar Jandarma Karakolu yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler tarafından önceden yola döşenen mayın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Piyade Er Ercan Doğrukartal, son yolculuğuna uğurlandı.

Piyade Er Ercan Doğrukarta için, Ataköy 5'inci Kısım Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin babası Coşkun, annesi Maize ile kardeşleri ve yakınları, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan önce oğlu ile vedalaşmak isteyen anne Maize Doğrukartal, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Baba Coşkun Doğrukartal ise tören öncesinde "Oğlum ölmedi. Vatan sağ olsun, Mehmetçiklerimiz vatanı korumak için var" dedi. Acılı baba "Şehitler ölmez vatan bölünmez Ercan ölmedi" diyerek alkışladı ve cenazeye katılanların da alkışlamasını istedi. Cenazeye katılanlar da alkışla karşılık verdi.

Şehit Piyade Er Ercan Doğrukartal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu camii avlusuna getirildiği sırada da cenaze törenine katılan yaklaşık 500 kişi "Şehit ölmez vatan bölünmez" diyerek alkışlarla terörü lanetli. Cenaze törenine katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz aileye başsağlığı dileyerek "Allah sabırlar versin" dedi.

Giydiği asker elbisesiyle gözyaşı döken şehidin 10 yeğeni yaşındaki Ömürcan Doğrukartal, asker selamı vererek "Ben de gideceğim, ben de savaşacağım. Ağabeyimin öcünü alacağım" dedi. Şehidin kardeşi Özcan Doğrukartal da, "Erkekçe, mertçe çatışmıyorlar. Alçakça hain pusular kuruyorlar. Ağabeyimin kanı yerde kalmaz" dedi. Cenaze namazının kılınmasından önce oğlunun tabutuna sarılarak fenalaşan anne Maize Doğrukartal yakınları tarafından teselli edildi.

Ölmeden bir gün önce annesini arayarak helallik isteyen Şehit Piyade Er Ercan Doğrukartal, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından top arabasında taşındı. Şehit Ercan Doğrukartal daha sonra Esenyurt Örnek Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

...
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2011 Cumartesi 18:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?