24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Şehir içinde çaresiz çığlık

İstanbul önceki gece inanılmaz bir olaya sahne oldu. Zeytinburnu’nda bir büfeyi soymaya kalkışan 3 kişi, polisi farkedince çalıntı araçla kaçmaya başladı.

Hürriyet gazetesinde Özkan Arslan imzasıyla yayımlanan haberi alıntılayarak aktarıyoruz.

Dün sabaha karşı Zeytinburnu’nda bir büfeden hırsızlık yapmak isteyen 3 kişiyi polis fark etti. Soyguncular, daha önce Bayrampaşa’dan çaldıkları otomobille kaçtılar ve bir süre sonra Şirinevler’de, yakıtı biten cipte nişanlısının benzin getirmesini bekleyen mimar Nispet Şahin’i soymak istediler.

Otomobilde saldırganlarla boğuşurken el ve yüzünden yaralanan Şahin’i, hırsızların peşinde olan sivil polisler kurtardı. Saldırganlar ise ikinci defa polisin elinden kaçtı.

İstanbul, giderek ‘şiddet kenti’ haline geliyor ve inanılmaz olaylar yaşanıyor. Bakırköy’de birlikte yemek yedikten sonra arkadaşlarını Ataköy 9. Kısım’daki evlerine bırakan işadamı Dilek Aşkın ve nişanlısı Nispet Şahin, birlikte yol alırken saat 03.30 sıralarında, O-1 Karayolu Şirinevler köprü altından geçerken araçtaki benzinin bittiğini fark ettiler. 34 UN 58 plakalı Mercedes marka cipi yol kenarına çekip flaşörleri yakan Dilek Aşkın, nişanlısı Nispet Şahin’i araçta bırakıp benzin almaya gitti.

Bu arada çaldıkları 34 STR 64 plakalı Audi marka otomobille polisten kaçan ve henüz kimliği belirlenemeyen 3 kişi, Şahin’i otomobilde tek başına otururken gördü. Daha önce soylaya çalıştıkları büfeden kaçarken peşlerinde polisin olduğunu bilmelerine rağmen saldırganlar, araçlarını cipin arkasına park ettiler. Saldırganlar, önce ellerindeki demir çubuklarla otomobilin sağ ön camını patlattılar. Saldırganlardan birisi kırılan camdan içeri girmek istedi. Korku içinde, saldırganın içeriye girmesini engellemek isteyen Nispet Şahin, kırılan camlar nedeni ile hafif şekilde yaralandı.

Ellerinden kaçırdıkları hırsızları, ters yönde olmalarına rağmen yeni bir saldırı sırasında gören polisler, olaya hemen müdahale etti. Yolun karşısından ateş ederek, saldırganların kaçmasını sağlayan polis, belki de Nispet Şahin’in hayatını kurtardı. Polisler tarafından kurtarıldıktan sonra nişanlısını telefonla arayarak saldırıya uğradığını söyleyen genç kadın fenalık geçirdi.

İstanbul’un ortası nerden bilebilirdim

Benzin alırken gelen telefonla hemen olay yerine gelen cipin sahibi Dilek Aşkın, ‘İstanbul’un ortası. Günün her saatinde insanın olduğu bir yer. Böyle bir şey olacağını nereden bilebilir insan. Orda olsaydım hepsini hiç acımadan vururdum. Nişanlımın annesi hasta. Duyarsa o da fenalık geçirir’ dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 02:54:32
Güncelleme :19 Şubat 2005 Cumartesi 02:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?