17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Şehit ailesi CHP'den ne istedi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve beraberindeki heyet, Foça'da şehit olan Özkan Ateşli'nin evine taziye ziyaretinde bulundu. Tekin ve beraberindekiler şehidin çocuklarını sevdi. Şehidin ailesi, "Çocuğumuzun adını bu sokağa verdirtin" dedi.

Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Aykut Erdoğdu ile birlikte Foça'da askeri servis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan Özkan Ateşli'nin Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi 2016 Sokak'taki tek katlı gecekonduda yaşayan ailesini ziyaret etti. Türk bayrakları ile donatılan mahalleye gelen heyeti, şehidin babası Hamdi Ateşli ve amcası Hüsnü Ateşli karşıladı. Özkan Ateşli'nin şehit olmasından derin üzüntü duyduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, baba Hüsnü Ateşli'ye acılarını paylaştıklarını söyledi.

 Siyasetçilerin her terör olayından sonra klasik cümleler kurduğunu ifade eden Tekin, "Bizler başınız sağ olsun diyoruz. Aileler de vatan sağ olsun. Yaşanan olaylardan dolayı meclisi göreve çağırdık. Umuyorum Salı günü tüm partiler parlamentoya gelir, görevlerini yaparlar" dedi.

Taziye ziyareti için geldikleri şehidin evinde Türkiye gerçeğiyle karşılaştıklarını dile getiren Tekin, "Fotoğraf açık ve net. Şehit ailelerimizin ekonomik durumlarının nasıl olduğunu gayet iyi görüyoruz. Milli gelirin 18 bin dolar olduğunu iddia edenlere hatırlatmak isterim. Mutlu bir AKP, mutsuz bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

İzmirlilerin bombalı saldırının ardından sergilediği duyarlılık dolayısıyla sevindiğini belirten Gürsel Tekin, daha sonra şehit Özkan Ateşli'nin 2 yaşındaki oğlu Altay ile 5 aylık oğlu Alper'i sevdi. Baba Hamdi Ateşli, "Torunlarımı büyüteceğim. Eğer ölmezsem onları da askere göndereceğim" dedi.

Amca Hüsnü Ateşli ise Tekin'e hitaben, "Şehit yeğenimin adının oturduğumuz sokağa verilmesini istiyoruz" ricasında bulundu. Bunun üzerine CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Bu konuda gerekli çalışmayı yapacağız. Belediye meclisine önerimizi sunacağız" dedi.

Gürsel Tekin ve beraberindeki heyet daha sonra şehidin annesi Şerife Ateşli, eşi Dilara Ateşli ile kardeşi Aşkın Ateşli'ye taziyelerini sundu.

...
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2012 Cumartesi 18:13:41
Güncelleme :11 Ağustos 2012 Cumartesi 18:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?