30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Şehit olmana izin vermeyeceğim!

ABD'de Demokratik Parti'nin başkan adayı Barack Obama, El Kaide lideri Usame bin Ladin'in "şehit olmasına izin vermeyeceğini" ve terör örgütü liderini adalet önüne çıkaracağını söyledi.

Illinois Senatörü Obama dün akşam yaptığı basın toplantısında, Usame bin Ladin'in başına ödül konulduğunu belirterek, "Başkan olursam, onu yakalama fırsatımız olur. Ancak canlı olarak ele geçiremeyebiliriz" dedi.

Terör örgütü liderini canlı olarak geçirme imkanı bulunmaması halinde öldürülmesine izin veren mevcut terör yasasına işaret eden Obama, buna karşın Bin Ladin'in "şehit olmasına izin vermeyerek" yargı önüne çıkarılacağını ifade etti.

Basın toplantısını, Kongre ve eski Clinton yönetiminde görev yapan ulusal güvenlik uzmanları eşliğinde yapan Obama, "Usame bin Ladin ve lider kadrosu; 3 bin Amerikalıyı öldüren bu insanlar, Pakistan'ın kuzeybatısında kendilerine güvenli bir sığınak buldular.

Burada, dış dünyaya nefret dolu ses kasetleriyle seslerini duyurabilecek kadar özgür bir şekilde faaliyet gösteriyorlar. Bu, Bush ve McCain'in terörle mücadeleye yönelik yaklaşımlarının sonucudur" dedi.

Missouri'de gazetecilere konuşan McCain ise, Yüksek Mahkeme'nin son aldığı karar gereğince, Bin Ladin'in yakalanarak Guantanamo'ya getirilmesi halinde yeni yasal haklara sahip olacağını söyledi.

"Bence bunun yanlış bir karar olduğu çok açık" diyen McCain, "Obama'nın terörizm tehdidinin doğasını anlamadığını" ileri sürdü

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 13:57:22
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 14:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?