17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Şehitler için Ankara'da gözyaşı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Irak’ın bölünmez bütünlüğü için elinden gelen çabayı sarf etmesine rağmen 80’e yakın vatandaşını saldırılarda kaybettiğini söyledi.

Irak’taki görevlerine giderken, beş Türk polisinin haince şehit edildiğini belirten Erdoğan, “şu açıkça bilinmeli ki teröristlerin din, ırkı olamaz” dedi.

Irak’ta geçtiğimiz Cuma günü görev yerleri olan Bağdat’a giderken şehit edilen beş Türk polisi için İçişleri Bakanlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da katıldı.

"Katillerin bulunması için gerekli girişimde bulunduk"

Şehit edilen beş polisimizin katillerinin bulunması için Irak’taki koalisyon gücü ve Irak Geçici hükümeti nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Erdoğan, "bu katillerin bulunup, yargılanması için sonuna kadar davayı takip edeceğiz" dedi.

Gül: “Polislerimiz alçakça şehit edildi”

Törende bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de, beş Türk polisinin kutsal bir göreve giderken, alçakca şehit edildiklerini söyledi.

Irak’ın başkenti Bağdat’daki Türk Büyükelçiliği’ne defalarca saldırı düzenlenmesine rağmen, Irak’taki elçiliği açık tutuklarını dile getiren Gül, “Irak’ta şehit edilen beş polisimizin katillerininin bulunması ve gerekli cezayı görmesi için sonuna kadar çabalayacağız” dedi.

Bu törenden sonra şehit aileleri ve çocuklarını unutmayacaklarını vurgulayan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, “onlara gerekli yardımı yapacağız ve yanlız bırakmayacağız” dedi.

Irak’ta şehit edilen beş polis için memleketlerinde de tören düzenlenecek.
CNN TÜRK - AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 12:31:06
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 17:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?