29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Şehitlerimiz toprağa verildi

Önceki gün terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırısında şehit düşen 13 askerimizden 8'i toprağa veriliyor...

Bugün Toprağa verilecek şehitlerimiz:

Mustafa Güney ve Gökhan Yıldırım Adana,

Noyan Aydın Zonguldak-Ereğli

Aykut Delimehmetoğlu Ankara-Çubuk

Mehmet Kaz Gaziantep-Nizip

Necmettin Torun Samsun-Alaçam

Emrah Eker Giresun-Dereli

Gökhan Kaplan Tekirdağ-Şarköy


ANKARA:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Aykut Delimehmetoğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Çubuk Merkez Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Konaner, üst düzey askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine katılanlar, şehidin annesi Gülnur ve babası Beytullah Delimehmetoğlu ile yakınlarına taziyelerini iletti.

Delimehmetoğlu'nun cenaze namazında askerler ve siyasiler yan yana saf tuttu. Cenazenin ardından şehit onbaşının naaşı top arabasına konularak cenaze marşı eşliğinde tören geçişi yapıldı. Cenaze töreni sırasında Aykut Delimehmetoğlu'nun anne ve babası gözyaşlarına boğuldu.

GİRESUN

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 13 askerden biri olan Jandarma Komando Çavuş Emrah Eker, Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Emrah Eker için Yavuzkemal belde merkezinde düzenlenen törene; Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Erhan Güder, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende şehidin tabutuna sarılan anne Medine Eker, "Bir evladım daha var. Onun da vatan uğruna gerekirse şehit olmasını istiyorum" derken, tören boyunca evladının fotoğrafını kucağından bırakmadı.

Jandarma Albay İsmail Çetinbaş'ın konuşmasının ardından, İl Müftüsü Necati Akkuş tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Şehit askerin cenazesi, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında belde merkezindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

ŞANLIURFA (DÜN GÖMÜLDÜ)

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Ethem Okkay, memleketi Şanlıurfa'nın Payamlı köyünde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Ethem Okkay'ın cenazesi, Şanlıurfa'nın Payamlı köyüne getirildi. Omuzlarda taşınan cenazenin köy meydanına getirilmesiyle ailesi gözyaşlarına boğuldu. Burada düzenlenen cenaze törenine, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunmak isteyen anne Halime Okkay, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Şehidin 23 yaşındaki ağabeyi Hasan Okkay, kardeşinin tabutu başındaki resmini öperek, teröre lanet okudu. Kürtçe ağıtlar yakan ağabey, kardeşinden ayağa kalkmasını istedi. Vali Okutan, şehidin ağabeyini sakinleştirmeye çalıştı.

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra cenaze namazının kılındığı törende gözyaşları sel olurken, şehidin ablası İslim Kaya sinir krizleri geçirdi. Bayan astsubayın da gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreninin ardından şehit Jandarma Komando Er Ethem Okkay'ın cenazesi omuzlara alındı. Şehidin naaşı, aile mezarlığında toprağa verildi.

SAMSUN

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit olan 13 askerden Samsunlu jandarma komando çavuş Necmettin Torun'un cenazesi Alaçam Devlet Hastanesi'nden alındıktan sonra ilçe meydanına getirildi.

Yüzlerce Samsunlunun toplandığı ve Türk bayrakları ile donatıldığı meydanda helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi Yoğunpelit köyündeki evine götürüldü. Şehidin annesi Satu, babası Şükrü Torun ve kardeşleri Hediye, Mediha ve Kemal ile akrabaları şehidin tabutuna sarılarak yürek dağlayan ağıtlar yakıp, fenalık geçirdi.

Ailesi ve yakınlarından helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi tören için köy meydanına getirilirken, ayakta durmakta güçlük çeken baba Şükrü Torun'u Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Vali Hüseyin Aksoy teselli etti. Öğle namazından sonra düzenlenen törende şenidin özgeçmişini okuyan Binbaşı Vural Yıldırım, şehit Necmettin Torun'un vatanı uğruna kahramanca çarpışarak canını feda ettiğini, ülkenin hiçbir zaman bölünemeyeceğini söyledi.

Yağmur yağışı altında kılınan cenaze namazından sonra askerlerin omzunda bir müddet taşınan şehidin cenazesini şehidin yakınları askerlerin muzundan alarak köy mezarlığına kadar taşıdı. Bakan Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy ve milletvekilleri de şehidin cenazesini taşırken, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı tabutun üzerindeki Türk bayrağını baba Şükrü Torun'a verdi.

Şehidin defnedilmesi esnasında anne Satu Torun ve kardeşlerinin feryatları yürekleri dağladı. Törene Bakan Suat Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri Tülay Bakarı, Çağatay Kılıç, Ahmet Yeni, CHP Milletvekilleri Haluk Koç ve İhsan Kalkavan ile MHP Milletvekili Cemalettin Şimşek katıldı.

GAZİANTEP

Diyarbakır'daki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz, memleketi Gaziantep'te düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesi önce Nizip Devlet Hastanesi morgundan alınarak kortej eşliğinde dedesinin evinin bulunduğu Fevzipaşa Mahallesi Barak Sokağa getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehit Mehmet Kaz'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Anne İslim Kaz, "Bundan sonra benim üç askerim var. Onlar da kızlarım. Gerekirse kızlarımı bile askere gönderirim, vatan sağ olsun" dedi.

Şehit cenazesi daha sonra namazın kılınacağı Hazreti Hatice Kübra Camii'ne getirildi. Cami çevresinde güvenlik önlemi alınırken, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz da güvenlik tedbirlerini kontrol etti. Buradaki törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Ali Şahin, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Şeker ve Ali Serindağ, Gaziantep Vali Vekili Mehmet Okur, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Nizip Garnizon Komutanı Binbaşı Cem Çerkezoğlu, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yetkililer ve protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılan Bakan Fatma Şahin, şehit Mehmet Kaz'ın yakınlarına baş sağlığı dileyerek, dedesi, annesi, babası ve kız kardeşlerini teselli etmeye çalıştı. Şehidin annesi İslim Kaz, kızları Vildan, Özlem ve Zeynep'e sarılarak gözyaşı dökerken, asker üniforması giyen kız kardeşler, sık sık ağabeylerinin fotoğrafını öperek ağladı. Dede Mehmet Kaz ise güçlükle ayakta dururken, tabut önündeki torununun fotoğrafını alarak öptü. Acılı dedeyi milletvekili Mehmet Sarı, askerler ve yakınları tabut başından aldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Jandarma Komando Çavuş Mehmet Kaz'ın cenazesi, bir süre askerlerin omzunda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Cenaze, kalabalık bir vatandaş topluluğu ile Nizip Asri Mezarlık'taki şehitliğe götürüldü. Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında acılı aileyi yalnız bırakmayan Bakan Şahin de yürüyerek onlara eşlik etti. Cenazenin götürülüşü sırasında vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehitlikte ise saygı atışı yapıldı. Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehidin tabutunun üzerinde bulunan Türk bayrağını baba Doğan Kaz'a teslim etti.

ZONGULDAK

Diyarbakır'daki hain saldırıda şehit düşen Zonguldaklı Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için Kdz. Ereğli ilçesinde düzenlenen törende şehidin annesi Ayşe Aydın, "Benim yavrum hiçbir zaman ölmeyecek" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi terör saldırısında şehit düşen 13 askerden biri olan Kdz. Ereğlili şehit Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın için Bozhane Camii'nde cenaze namazı katıldı. Cenaze namazına binlerce vatandaş katılırken, bazı vatandaşlar ağızlarına siyah bant yapıştırdı. Şehit Aydın'ın naşı cenaze aracıyla cami önüne getirilirken, vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Şehidin naşı cenaze aracından alınarak cami avlusuna getirildiği sırada şehidin annesi Ayşe Aydın da, askerlerle oğlunun naşını taşıdı. Şehidi annesi ve ağabeyi şehit Noyan Aydın'ın fotoğrafını kaldırarak vatandaşlara gösterdi. Şehidin annesi Ayşe Aydın, "Sanmasınlar ki varlıklı çocuk benim yavrum, yoksuzluktan meydana geldi. Kalbim temizmiş Allah yanına şehit gitti. Onlar utansınlar" diye feryat etti.

Bir sağlık görevlisinin eşlik ettiği Ayşe Aydın, "Asla ölmeyecek benim oğlum. Diyarbakır kalmayacak onlara, benim yavruma Türkiye sahip çıkıyor, onlar dağda köpek gibi ölüyor. Onların anaları da ağlayacak. Benimkinin mezarı olacak onların hiçbir şeyi olmayacak. O bayrak asla inmeyecek, bu tavan asla bölünmeyecek" dedi.

Öğle namazının ardından Zonguldak Müftüsü Refik Bulut eşliğinde helallik alındı. Cenaze namazına katılanlar hep bir ağızdan haklarını helal etti. Şehidin başında nöbet utan askerlerde sıcaktan etkilenirken gazeteciler mendillerle askerlerin terini sildi. Cenaze namazının ardın şehidin naşı askerlerin omzunda cenaze aracına konuldu. Vatandaşlar alkışlarla ve sloganla şehidi uğurlarken şehidi naşı top arabasına konuldu. Kortej eşliğinde vatandaşlar şehidi uğurlarken korteje Milli Savuma Bakanı İsmet Yılmaz, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kastamonu Jandarma Bölge Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal, protokol ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşünde, "Mehmetçik burada Apo'nun köpekleri nerede?" şeklinde sloganlar atılarak teröre lanet yağdırıldı. Şehidin cenazesi cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Dedeler köyüne götürüldü.

ADANA

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım ile Uzman Çavuş Mustafa Güney, Adana'da düzenlenen askeri törenin ardından yol yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler için Hacı Sabancı Merkez Camii'nde tören düzenlendi. Törende her iki şehidin yakınları da gözyaşlarını tutamayıp sinir krizleri geçirirken, akrabalarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Törene; Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, AK Parti Adana milletvekilleri Ömer Çelik ve Necdet Ünüvar, Mehmet Şükrü Erdinç, CHP Adana milletvekilleri Ümit Özgümüş ve Turgay Develi ile MHP Adana milletvekilleri Seyfettin Yılmaz ve Ali Halaman ile birlikte askeri ve mülki erkanın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Polis, cenaze töreni boyunca bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, şehitleri son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen bir grup vatandaşsa ellerinde ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla tören alanına gelerek; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Meclis'te PKK'lı istemiyoruz", "PKK şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Bu arada şehit Mustafa Güney'in kalp hastası olan annesi Dudu Güney, cenaze törenine sedye üzerinde katıldı.

Vali İlhan Atış, Ömer Çelik ve diğer siyasiler, tören alanına gelirken kendilerini "ülkücü" diye adlandıran bir grup tarafından yuhalandı. Cenazeler avluya getirildiği sırada protesto ve tepkilerin şiddeti daha da arttı ancak polis herhangi bir taşkınlık yaşanmasına izin vermedi.
İl Müftüsü İsmail Canbolat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehitler son yolculuklarına silah arkadaşlarının omzunda uğurlandı. Cenazeye katılan vatandaşlar slogan atmaya devam ederken, Ömer Çelik'in top arabasına konulan şehitlerin al bayrağa sarılı tabuna asker selamı vermesi dikkat çekti. Cenazenin son bölümünde, "Meclis'te PKK'lı istemiyoruz" şeklinde sloganlar atan bir grup, törene katılan siyasileri protesto etti. Polis gruba anında müdahale ederken, kısa süreli arbede yaşandı.

Ekipler ayrıca milletvekillerinin araçlarına saldırıp hakaret ettikleri gerekçesiyle 3 kişiyi polis aracına aldı. Kalabalığın tepkisi üzerine bu kişiler daha sonra serbest bırakıldı. Polisin sakinleştirmekte zorlandığı grup, cenazelerin camiden ayrılmasının ardından tekbirler getirerek dağıldı.
Uzman Çavuş Gökhan Yıldırım'ın cenazesi Adana'nın Ceyhan ilçesine, Uzman Çavuş Mustafa Güney'in cenazesi ise Yüreğir ilçesine bağlı Çelemli köyüne götürülerek toprağa verildi.

TEKİRDAĞ

Diyarbakır'da düzenlenen terör saldırısına şehit olan Komando Er Gökhan Kaplan (20), Tekirdağ'da son yolculuğuna uğurlandı. Törende acılı aileyi teselli etmeye çalışan komutan da, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaplan'ın cenazesi öğle saatlerinde polis ve jandarma araçlarının eskortluğunda Tekirdağ Devlet Hastanesi morgundan alınarak Şarköy'e bağlı Yörgüç Köyü'nde bulunan evine getirildi. Köyde cenazeyi yaklaşık 10 bin kişilik bir grup karşıladı. Köy camiinde düzenlenen cenaze törenine Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2. Kolordu Komutanı Raif Akbaş, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Adem Dalgıç da katıldı. Şehit askerin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Yörgüç Köy Camii'nde getirildiğinde baba Ahmet Kaplan ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran şehit ailesini teselli etmeye çalışan merasim mangasının komutanı da gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze, kılınan namazın ardından tören mangası eşliğinde köy mezarlığına getirildi. Şehit annesi gözyaşları içerinde karşıladığı oğlunu, Atatürk'e benzettiğini söyledi.

Komando Er Gökhan Kaplan, şeref atışının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:21:34
Güncelleme :16 Temmuz 2011 Cumartesi 23:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih atakul IP: 88.249.217.xxx Tarih : 17.07.2011 13:59:13

allah belanızı versin  hiçmi vicdanınız sızlamadımı şu gencecik insanları şehit ettiniz kahbeler çıkın karşı karşıya savaşın kahrolsun itttt pkk lütfen beni tekrar askere alın şehitler ölmez vatan bölünmez  sınırötesi harekat