17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Şehitlerin isimleri belli oldu

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşen patlayıcının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan 8 polis memurunun kimlikleri açıklandı. Bombalı saldırıda şehit olan polisler şunlar:

Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kırcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şeyhmus Karakut.

Yaralıların isimleri ise Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhamet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı ve küçük bir kız çocuğu olan Nur Zelal İslamoğlu olarak açıklandı.

Saldırıda yaralanan 9 polisten 3’ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Patlamada şarapnel isabet etmesi sonucu yaralanan Nur Zelal İslamoğlu adlı kızın da Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

ŞEHİT CENAZELERİ OTOPSİ İÇİN MALATYA’YA GÖNDERİLDİ

PKK saldırısında şehit olan 8 polisin cenazesi, Bingöl Devlet Hastanesi’nden, otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılacak otopsilerinin ardından şehit canezeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek. Bu arada saldırıda yaralanan polislerden durumu ağır olan 3’ü, Elazığ’a sevk edildi.

PKK’LILARLA ÇATIŞMA ÇIKTI

Bingöl’ün Karlıova İlçesi yakınlarında, polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcı infilak ettirerek 8 polisi şehit eden ve 9 polisi ise yaralayan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon, Hacılar Köyü kırsalında yoğunlaştı. Askeri birliklerin, köy korucularının da katılımıyla başlattığı operasyonda, PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Silah sesleri Hacılar Köyü’nden duyulurken, hava destekli operasyonun sürdüğü belirtildi. 

...
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2012 Pazar 14:04:19
Güncelleme :16 Eylül 2012 Pazar 18:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 85.103.252.xxx Tarih : 16.09.2012 17:01:18

Vatan hainliği  ve terör suçları için idam cezası acilen yeniden T.C.K.na konmalıdır.AB.ye yaranacağız,bakın bizde medeni ülke olduk artık diye kaldırılan bu ceza ancak bu hayvanların aklını başına getirir.Akan kan,gözyaşı,ancak bu cezanın uygulanması ile önlenir.Bunun medeni,insancıl olmakla alakası falanda yoktur.Öyle olsa idi medeni veinsan haklarının en gelişmiş olduğunu varsaydığımız ABD de idam cezası olmazdı.