22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

SEKA işçisinin çocuğu okula gitmiyor

Özelleştirme İdaresi’nin kapatma kararına karşı SEKA İzmit Fabrikası’nda protesto eylemi yapan işçilerin çocukları okula gidemiyor.

Özelleştirme İdaresi’nin kapatma kararına karşı Kurban Bayramı arifesinden bu yana SEKA İzmit Fabrikası’nda protesto eylemi yapan, 3 gün önce de kendilerini Mekanik Atölyesi’ne kapatan işçilerin çocukları, okula gidemiyor.

Okul kıyafetleriyle fabrika önünde ağlayan çocuklar, annelerinin de eyleme katılmaları nedeniyle gerginlik yaşadıklarını ve okulda dersleri anlayamadıklarını söylediler.

SEKA işçilerinin çocukları, bugün okulda olmaları gerekirken önlük ve kıyafetleriyle, ailelerinin eylem yaptığı SEKA İzmit Fabrikası’na geldi.

Fabrikanın kapatma kararı alınması ve babalarının protesto eylemi başlatmasından bu yana tedirgin olduklarını belirten çocuklar, kendilerini derse veremediklerini bu nedenle okula gidemediklerini anlattılar.

"ARTIK DERSLERİ ANLAMIYORUM"

Derslerinde sürekli ‘takdir’ aldığını belirten 12 yaşındaki İlköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi Sinem Mollaoğlu, “Artık dersleri anlayamıyorum. Babam fabrika içinde. Polisler gelir diye korkuyorum. Onun için okula gidemiyorum” diyerek ağladı.

Diğer çocuklar da aynı nedenlerle okula gidemediklerini söylediler.

26 yıllık SEKA işçisi Fahrettin Karateke de, Lise 2’nci sınıfta okuyan kızlarının aklının kendilerinde olması nedeniyle okula gitmek istemediğini söyleyerek, “Hepimizin psikolojisi bozuldu. Çocuklar okula gitmek istemiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık” diye konuştu.


DHA / HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:40:25
Güncelleme :21 Şubat 2005 Pazartesi 16:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?