19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Selvi: Hükümet Van'da mecalsiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Van`da uyuşturucu sanığı Hamit Bayram`ın polisten kaçırılması skandalıyla ilgili olarak hükümeti ``mecalsiz`` kalmakla suçladı.

CHP Genel Başkanı Baykal aleyhine dava açan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik`in olayları saptırmaya çalıştığını ve açıklamalarının gerçekçi olmadığını belirten Selvi, ``Önlerinde çok önemli konular varken, başkalarını suçlama alışkanlığı devam ediyor`` diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, eski milletvekili Mustafa Bayram`ın Van`da emniyeti basıp uyuşturucu sanığı oğlu Hamit Bayram`ı kaçırması olayı ile ilgili olarak, hükümetin ağzını açacak ``mecali`` olmadığını savundu.

CHP`nin Van Raporu`nu hazırlayan komisyonun başkanlığını da yapan Selvi ANKA`ya yaptığı açıklamada, olayın ardından geçen süreci değerlendirdi. Selvi, eski milletvekili Mustafa Bayram`ın, Van Bölge Trafiği basıp uyuşturucu sanığı oğlu Hamit Bayram`ı kaçırmasının çok ciddi ve büyük bir olay olduğunu vurguladı. Van`da yaşanan olayda kimlerin nasıl kullanıldığını devlette iyi bilen kişilerin bulunduğunu belirten Selvi, siyasi iradenin bunu ortaya çıkarması gerektiğini söyledi. Selvi, hükümetin olayın ardından sessiz kalmasını ise eleştirdi.

``HÜKÜMET MECALSİZ``

Selvi, olayın yargı sürecine girmesini gerekçe göstererek konuşmamayı tercih eden hükümetin, bunun gibi her önemli olayda açıklama yapmaktan kaçındığına işaret etti. Selvi, ``Önemli olaylarda hükümet ağzını açacak mecal bulamıyor. Ama iş işçiye, çiftçiye geldiğinde en sert üslupla cevap vermeyi biliyor. Çeşitli gerekçelerle bu türden olayların altında ezilip kalıyorlar`` diye konuştu.

ÇELİK OLAYI SAPTIRMAYA ÇALIŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik`in, Bayram olayında kendisini eleştiren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine dava açmasını da değerlendirdi. Selvi, Çelik`in olayları saptrırmaya çalıştığını ve açıklamalarının gerçekçi olmadığını belirtirken, ``Önlerinde çok önemli konular varken, başkalarını suçlama alışkanlığı devam ediyor`` dedi.

Selvi, CHP`nin yeni yasama döneminde de olayın takipçisi olacağını sözlerine ekledi.
ANKA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2004 Pazar 17:09:29
Güncelleme :22 Ağustos 2004 Pazar 17:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?