18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Selvi: Livaneli vekillikten de istifa etmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli’nin partisinden istifasını değerlendirerek, "Sadece partiden istifa etmek yeterli sayılamaz. Milletvekilliğinden de istifa etmeyi düşünür diye düşünüyorum" dedi.

CHP Eskişehir milletvekilleri Mehmet Vedat Yücesan ve Mehmet Ali Arıkan ile partisinin Eskişehir İl Teşkilatı’nı ziyaret eden Cevdet Selvi, partililerle bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Selvi, CHP İstanbul Milletvekili Zülfü Livaneli’nin istifa etmesiyle ilgili olarak, "Milletvekilleri özgür iradeleriyle karar alabilir. Çok uzun süreden beri uyum sağlayamadığını tahmin ettiğim Livaneli, en son denemelerinde de başarılı olamayınca istifa etme ihtiyacı duydu. Bu onun takdiridir. Sadece partiden istifa etmek yeterli sayılamaz. Milletvekilliğinden de istifa etmeyi düşünür diye düşünüyorum. Diğer milletvekilleri de arkasından gelir mi bilinemez. Tam Türkiye’nin kritik noktasında, CHP’nin her zamandan daha fazla etkin olması gerektiği ve ülkenin her zamankinden daha fazla partimize ihtiyaç duyduğu bir dönemde, her milletvekili aynı kararı verecek diye düşünmek mümkün değil. Ama takdir milletvekillerine aittir. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz’’ diye konuştu.

İktidarı da eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Cevdet Selvi, şunları söyledi:
"2005 bütçesi, iktidarın bütün gayretlerine rağmen 2005 yılının önceki yılları aratır duruma geldiğini ortaya koydu. Böyle bir ülkede siyaset yapanlar, arayış içine girebilir, bu tehlikeli gidişten bir an önce dönmek isteyebilir. Türkiye’deki bu dönem hassas bir dönemdir. Siyasi değerlendirmelerin sonucunda erken seçime gelindiğini görüyoruz. Erken seçim kaçınılmaz olacaktır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Halktan koptuğunu gören AK Parti, baskın seçim de düşünebilir."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 18:19:27
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 18:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ikaycan IP: 212.156.169.xxx Tarih : 25.02.2005 20:01:17
sayın Livaneli demokratik biçimde kurallara uygun olarak partiden ayrılmıştır.gürültü patırtı koparmamıştır.inanıyorumki parti içinde partinin başarılı olması için çaba sarfetmiştir.ama herkes gibi umudun tükendiği yerde hedefleri olan insanların kalmasının bir manası yoktur.bu durum CHP nin başından en ücra taşra teşkilatına kadar aynıdır.sayın Selvi partinin içine düştüğü durumu kamu oyunda örtbas etmek amacı ile suyu bulandırma gayretindedir.benim tavsiyem sayın Livaneli nin yerine sayın Selvi partiden ve vekillikten istifa etmelidir.