23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Semt karakolları geri dönüyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, kapatılan semt karakollarının hayata geçirileceğini söyledi. Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunlarının çözümüyle ilgili gerçekleştirilen toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Semt karakollarına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Güler, ’’Yeni polislerimiz alınınca kapattığımız semt karakollarını, vatandaşlarımızın bu konudaki yoğun taleplerini de nazara alarak harekete geçireceğiz’’ dedi.

Güler, semt karakollarında olaya müdahale anlamında mobil hareketlilik olmadığına değinerek ’’Yine de olmayacaktır. Ancak vatandaşlarımız psikolojik olarak semtlerdeki karakolların kalkmasının olaylarla ilgili olduğunu ifade etmektedirler’’ dedi.

Güler, semt karakollarının kapkaça çözüm olmadığını, bunun teknik donanımların güçlendirilmesini de gerektirdiğini söyledi. Güler, İstanbul’da harekete geçirilecek MOBESE sistemiyle bütün kentte bir anda olaylara müdahale edebilecek, bütün kenti yönlendirebilecek bir teknik donanıma kavuşacaklarına işaret etti.


...
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 12:52:40
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 13:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?