19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şener: Protokol yapmayana operasyon yaparız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Fon'a devredilen bankaların hakim ortaklarıyla protokol yapılması gerekiyorsa protokol yapıldığını belirterek, "Eğer protokole yanaşmayanlar varsa bunlara yönelik olarak da bugün olduğu gibi belli operasyonlar yapmaktan çekinilmeyecek" dedi.

Söz konusu Grup ile Fon arasında bir ödeme planı oluşturulamadığını ve protokol yapılamadığını kaydeden Şener, "Aksine bu Grup sürekli oyalamalarla konuyu sürüncemede bırakmaya çalışmakla, alacakların tahsilini engelleme görüntüsü vermiştir. Böyle bir noktada da Bankalar Kanunu'nun hükümleri çerçevesinde işlem yapmak zorunluluğu doğmuştur" diye konuştu.

Şener, Fon'a devredilen bankaların neden olduğu maliyetlerin kamunun üzerine yıkılmasından sonra bunların hakim ortaklar tarafından ödenmemesine hiçbir zaman razı olamayacaklarını ve rıza göstermeyeceklerini ifade ederek, Fon Kurulu'nun görevinin bu alacakların tahsili olduğunu vurguladı.

Şener, şunları kaydetti:

"Fon'a devredilen bankaların hakim ortakları ile Fon arasındaki ilişkileri değerlendirecek olursak bunu üçe ayırabiliriz. Birincisi TMSF ile protokol yapan hakim ortaklar... İkincisi protokol çalışmaları sürenler... Üçüncü grupta ise herhangi bir protokol oluşmayacağı, herhangi bir uzlaşma ve anlaşmanın sağlanamayacağı anlaşılan gruplar var. Herhangi bir anlaşmanın sağlanamayacağı, protokollerin yapılamayacağı anlaşılan gruplara yönelik kamu alacaklarını tahsil etmek için yasalardaki tüm yetkiler kullanılacaktır, bunun bilinmesini istiyoruz."

Abdüllatif Şener, Erol Aksoy'un şirketlerinin faaliyetlerinin devam edip etmeyeceğine yönelik soruyu ise "Yasalar ne ise o çerçevede işlemler yapılıyor. Dolayısıyla bunların satışına kadar şirketlerin işlemesi lazım. Asıl maksat bunların satılarak alacakların tahsiline yönelik. Kamu alacağının tahsilini mümkün hale getirmek için şirketlerin yönetim ve denetimi devralınmıştır" yanıtını verdi.

Şener, Yapı ve Kredi Bankası ile ilgili görüşmelerin hangi aşamada olduğuna ilişkin soruyu ise, "O konuyla ilgili herhangi bir görüş beyan etmeyeyim" diye yanıtladı.
İSTANBUL
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 15:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?