23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’Seni öpmeye doyamamıştım’

Karabük’te F-16D uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotlar toprağa verildi. Üsteğmen Keskin’in annesi "Oğlum seni öpmeye doyamamıştım" diye gözyaşı döktü.
Son saniye yetmedi

ÜSTEĞMEN KESKİN ARTVİN’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’na ait F-16D uçağının eğitim uçuşu sırasında Karabük’ün 15 kilometre güneyinde düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Fatih Keskin’in naşı, memleketi Artvin’e getirildi.

Şehit Üsteğmen Keskin için ilk tören, Merkez Camii önünde düzenlendi. Törene Artvin Valisi Orhan Kırlı, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tayfun Yıldız, Hava Kuvvetleri Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turan, şehit üsteğmen Keskin’in silah arkadaşları, ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Burada kılınan cenaze namazının ardından, Keskin’in naşı bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına kondu. Bu sırada Keskin’in annesi Nazife Keskin ile nişanlısı Hava Muhabere Teğmen Çiğdem Yetişti, baygınlık geçirdi.

Keskin’in naşı daha sonra Garnizon Şehitliği’ne getirildi. Artvin İl Jandarma Komutanı Murat Kırkaya, burada yaptığı konuşmada, ”Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz bu kutsal ocakta, ettiği yemine sadık kalarak şehit olan bir silah arkadaşımızı uğurluyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bir mensubu olarak, ülkesinin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığını korumadaki hassasiyetini, milletinin kendisine emanet ettiği harp silah ve teçhizatları konusunda ne kadar hassas olduğunu ve neler yapabileceğini şehitlik mertebesine ulaşarak gösterdi. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geride bıraktıkların bize emanetindir, ruhun şad olsun” dedi.

NİŞANLISI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Şehit Hava Pilot Üsteğmen Fatih Keskin’in annesi Nazife Keskin’in, ”Ben seni öpmeye, koklamaya doyamamıştım. Şimdi seni nereye koyayım. Beni niye bıraktın, gittin. Ben sensiz ne yaparım. Çocuğumun elbiselerini, tabutuna sarılı bayrağı bana verin. Onu ben saklayacağım” şeklindeki sözleri herkesi duygulandırdı.

Şehit Üsteğmen Keskin’in nişanlısı Çiğdem Yetişti ise “Yavrumu nereye götürüyorsunuz, yüreğim yanıyor” diyerek gözyaşı döktü.

Garnizon Şehitliği’ndeki törenin ardından Üsteğmen Fatih Keskin’in cenazesi toprağa verildi.

Erzurum Bölge Komutanı Tümgeneral Tayfun Yıldız, şilt ve tabuta sarılı bayrağı Fatih Keskin’in babasına verdi.

Törene şehit Üsteğmen Fatih Keskin’in çok sayıda asker arkadaşı da katıldı.

DEVRAVUT’UN CENAZE TÖRENİNE ABDULLAH GÜL DE KATILDI

Şehit pilotlardan Yüzbaşı Fatih Devravut Ankara Kocatepe Camii’nde caneze töreni düzenlendi.Cenaze törenine, 35 yaşında şehit olan pilot Devravut’un ailesi ve yakınları, Başbakan Vekili Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İbrahim Fırtına, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Seyfi Türkeri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ATO Başkanı Sinan Aygün ile çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu katıldı.

Öğle namazını müteakip kılanan cenaze namazının ardından şehit pilot Devravut’un cenazesi, askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra top arabasına konuldu ve buradan toprağa verilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.

Başbakan Vekili Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, bakanlar ve kuvvet komutanları, cenazenin top arabası ile taşındığı sırada şehit pilot Devravut’un ailesi ile birlikte yürüdü.

Başbakan Vekili Gül, törende şehit hava pilot Yüzbaşı Devravut’un eşi Nilüfer Devravut, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.


AA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 19:06:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
XX IP: 85.96.19.xxx Tarih : 8.03.2005 00:16:54
acımız tarif bile edilemez.sadece cennete gittiklerinden eminiz.ALLAH ANNESİNE VE NİŞANLISINA SABIR VERSİN.FATİH KESKİNİ ÇOK SEVİYORDUK.DUALARIMIZ ONUNLA.RAHAT YATSIN.MEKANI CENNET OLSUN.