19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Seni unutmadık Başbağlar...

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde, 5 Temmuz 1993 tarihinde terör örgütü PKK tarafından yapılan katliamda şehit olan 33 vatandaş, olayın 15. yıldönümünde düzenlenen hüzünlü bir törenle anıldı.

Erzincan'a 204 kilometre uzaklıktaki Başbağlar köyünde, Kemaliye Kaymakamlığı, muhtarlık ve Başbağlar Köyü Derneği tarafından bugün düzenlenen törende, 15 yıl önce yaşanan acı bir kez daha yüreklerde hissedildi.

Anma törenine Erzincan Valisi Ali Güngör, AK Parti Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkan Vekili Adnan Güler, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu, Kemaliye Kaymakamı Yasin Özcan, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Haznedar, İl Genel Meclisi Başkanı Sinan Kartal ile köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

Köy meydanında düzenlenen anma töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı 15 yıl önceki katliamdan yaralı olarak kurtulan Köy muhtarı Ali Akarpınar yaptı.
Yaşadığı korkunç olayı anlatan Ali Akarpınar, "5 Temmuz 1993 tarihinde Başbağlar köyü kendi halinde yaşarken, vatana, milletine, bayrağına bağlılığı bir suç görülerek, akşam ezanı sırasında sırtlan sürülerinin hücumuyla 33 vatandaşımızı bir anda kaybettik. 214 hane, cami, okul, halk evi kundaklanarak yakılmıştır. Böyle bir acıyı yaşayan kardeşiniz olarak 'Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın' diye dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Kemaliye Kaymakamı Yasin Özcan, 15 yıl önce yaşanan acıların hala yüreklerde hissedildiğini belirtti.

AK Parti Milletvekili Sabahattin Karakelle, 70 milyon Türk insanını bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi. Çanakkale'de Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkeziyle et ve tırnak olarak destan yazıldığını, bu ülkenin bayrağının kanla boyandığını belirten Karakelle, şunları ifade etti:

"Sınırları kanımızla çizdik. Bugün de 70 milyonu bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Tarih de buna şahittir. Yakın tarihte kahraman ordumuz sınır ötesinde Çanakkale destanının küçük bir örneğini milletimize yaşatmış, dünyaya da şunu ispat etmiştir; dünyadaki birkaç ülkenin bugünkü ağır kış şartlarında yapabileceği mücadeleyi vermiştir. Bu Ermeni taşeronu içimizdeki hainler, dış güçlerden beslenen bebek katili Apo'nun yandaşları inlerinde imha edildi. Allah'ın izniyle edilmeye de devam edilecek. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım."

Sivas'ta evlatlarını kaybeden anaların acısının da yüreklerini yaktığını belirten Karakelle, şöyle devam etti:

"Sivas'ta evlatlarını kaybeden anaların da acısı yüreğimizi yakıyor, Başbağlar'daki anaların da acısı yüreğimizi yakıyor. Biz bugün burada Sivas'ı kınayıp da Başbağlar'ı kınamayanları yüksek sesle kınıyoruz. Biz buradan Sivas olaylarını da kınıyoruz. 70 milyonu kardeş sayıyoruz. Bu 70 milyonu kardeş saymayanlara lanet olsun."

Terörün sağı, solu, mantığı olmayacağını ifade eden Erzincan Valisi Ali Güngör, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Terörün sağı, solu, mantığı olmaz. Nereden gelirse gelsin insanların en temel hakkı olan hayat hakkına saldırı düzenleyenler karşılarında, güvenlik güçlerimizi ve yüce devletimizi bulacaklardır. Birliğimizi ve beraberliğimizi çekemeyen şer güçler bizi bize düşürmek için elinden geleni ardına koymuyorlar. Ancak çok iyi bilinmelidir ki bu anlayış sahipleri ne yaparsa yapsınlar Cumhuriyetimiz bağımsız yapısını koruyarak ebediyen var olacak. Milletimizin bütünlüğüne asla halel gelmeyecek, demokrasimiz
kendini geliştirmeye devam edecektir."

Törenden sonra 2001 yılında meydana gelen yangında evleri yanan 10 aile için yaptırılan afet konutlarının anahtar teslimi yapıldı. Şehitliğe geçen protokol üyeleri, burada 33 şehit için dua etti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?