18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Serdar Denktaş: Gidişattan mutluyuz

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs konusunda New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan başkanlığında yapılan üçlü görüşme hakkında olumlu değerlendirmelerde bulundu. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Denktaş, toplantının yapıcı olduğunu belirterek, "Gidişattan mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz" dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Denktaş, tarafların plandaki değişiklik taleplerini Genel Sekreter'e sunduğunu ve bugünkü toplantının sonucunda bu konuya ilişkin görüşmeleri devam ettirme kararı aldıklarını belirtti. ABD saati ile 4'te (TSİ 23.00) tekrar bir toplantı yapacaklarını belirten Denktaş, "Dolayısıyla burada kalışımızı 1 gün daha uzatıyoruz" dedi. Toplantının genel havasının son derece olumlu olduğunu vurgulayan Denktaş, "Toplantı, işleri daha iyiye götüren bir hava içinde geçmiştir. Gidişattan mutlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Genel Sekreter'in ricası üzerine daha detaylı açıklamayı şimdilik yapamıyoruz. Görünüm şu an itibarıyla bu görüşmelerin devam edeceği doğrultusundadır" diye konuştu.
Bir gazetecinin, toplantıda referandum takviminin ortaya konulup konulmadığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Denktaş, müzakerelerin Genel Sekreter'in çizdiği çerçeveye uygun bir şekilde devam ettiğini ve toplantıda tarihlerin konuşulmadığını söyledi. Müzakerelere Lefkoşe, ABD ya da bir Avrupa kentinde devam edilmesi konusunda karar alınıp alınmadığının sorulması üzerine Denktaş, "Belki burada devam ederiz" diyerek, bu konunun yapılacak toplantının ardından netleşeceğini kaydetti. "Müzakereler başladı denebilir mi?" şeklindeki bir soruyu da yanıtlayan Denktaş, "Yarın devam edeceğimize göre müzakereler başladı diyebiliriz" yanıtını verdi.
EVRİM ÖCAL - NEW YORK (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2004 Çarşamba 02:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?