24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Serdar Denktaş: Müzakerelere hazırız

Lefkoşa - KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Türk tarafı olarak adada çözümü arzuladıklarını ve bu iradenin 24 Nisan referandumunda da ortaya konulduğunu ifade ederek, Annan Planı’nın 5. versiyonunun gerisine düşülmemesi koşuluyla müzakerelere hazır olduklarını söyledi.

"Kıbrıs konusunda Türk tarafının Annan Planı’nın 5. versiyonunun gerisine düşmesinin söz konusu olamayacağını" belirten Denktaş, bunu gündeme getirmenin Kıbrıs Türk halkının ortaya koyduğu iradeye saygısızlık olacağını kaydetti.

Serdar Denktaş, Türk Ajansı-Kıbrıs’a (TAK) yaptığı açıklamada, Türk tarafının çözüme hazır olduğunu, "Ama önce Kıbrıs Rum liderliğinin bu kez gerçekten çözüm için çalışacakları ve bu yönde iradeye sahip oldukları konusunda Genel Sekreter Kofi Annan’ı ikna etmeleri gerektiğini" söyledi.

Denktaş, "Ben hemen bir çözümün olmasını isterim. Ancak bunun için elimizde bir sihirli değnek yok. Sorunun çözümü konusunda inisiyatif ne yalnızca bizim, ne de Türkiye’nin elindedir. Kıbrıs’ta bir çözüm, Kıbrıs Türklerinin kendi iradesinin yanı sıra Rum tarafının da gerçekten çözümden yana olmasıyla mümkün olabilir" diye konuştu.

Rum komünist AKEL partisinin, Rum Ulusal Konseyi’ne sunduğu Annan Planı’na yönelik 8 maddelik değişiklik önerilerini de değerlendiren Serdar Denktaş, AKEL’in bu önerilerinin Annan Planı felsefesi ve parametreleriyle bağdaşmadığını söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 19:35:41
Güncelleme :5 Şubat 2005 Cumartesi 01:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?