18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Şeref Eroğlu finalde

Atina 2004’te 66 kiloda mücadele eden milli güreşçi Şeref Eroğlu, finale yükseldi. Ano Liossia Spor Salonu’ndaki grekoromen güreş maçında Dünya Şampiyonu Şeref Eroğlu, Ermeni asıllı sporcu Kazak Mkhitar Manukyan’ı tuşla yendi ve altın madalyaya bir adım daha yaklaştı. 84 kilodaki Hamza Yerlikaya ise yarı finalde İsveçli rakibine 3-0 yenildi ve şampiyonluk şansını kaybetti.


Sabah seansında yarı final karşılaşmasında Eroğlu, 3-2 yenik götürdüğü müsabakanın tamamlanmasına saniyeler kala Kazak rakibini tuş etti. Şeref Eroğlu, bu akşam yapılacak final seansında Azeri güreşçi Ferit Mansurov ile Olimpiyat şampiyonluğu için güreşecek.

TÜFENK İYİ BAŞLADI

60 kiloda mücadele eden Şeref Tüfenk, Atina 2004’teki ilk maçında Yunanlı rakibini 5-0 yendi ve grubundaki ilk maçından galibiyetle ayrıldı.

HAMZA ÜZDÜ

Grekoromen güreşte yarı finalde mücadele eden 84 kiloda Hamza Yerlikaya ise İsveçli rakibine 3-0 yenildi ve altın madalya şansını kaybetti. Ermeni asıllı İsveçli rakibi Ara Abrahamyan ile yarı final mücadelesine çıkan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Hamza Yerlikaya, ilk devresi puansız geçilen müsabakanın 2. devresinde, İsveçli güreşçinin yaptığı bir oyuna karşılık veremedi ve maçtan 3-0 yenik ayrıldı. Böylece üstüste 3. olimpiyat altın madalyası alma şansını yitiren Yerlikaya, akşam seansında bronz madalya için Belarus’dan Viachaslau Makaranka ile karşılaşacak.

ATİNA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 13:28:13
Güncelleme :14 Eylül 2004 Salı 10:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?