29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Sevinç çığlıkları attıran telefon!

Suudi Arabistan'da kutsal değerlere küfür ettiği iddiasıyla yargılanıp hakkında idam cezası verilen Hataylı berber Sabri Boğday'ın ailesi, Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliği'nden gelen "Oğlunuz serbest bırakılacak" telefonuyla bayram havası yaşıyor.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde berberlik yapan Sabri Boğday (31), Mısırlı terzi komşusuyla tartışmasının ardından Mısırlı şahsın olay yerine gelen polislere, "Bu adam Allah'a küfür etti" sözüyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Naci Koru'nun 20 aydır cezaevinde bulunan Boğday'ın serbest bırakılacağı yönündeki açıklaması, Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan Boğday ailesini sevince boğdu.

Anne Atra Boğday, Ramazan Bayramı'ndan bu yana oğlunun gelmesi için beklediğini belirterek, "Oğlum tutuklandığından beri nerdeyse 2 yıldır üzüntü içindeyiz. Oğlum olmayınca bana bakacak kimse yok. Kaç yıldır hasta yatıyorum. Ramazan Bayramı'nda gelecek diye bekledik ama gelmedi. İnşallah Kurban Bayramı'nda gelecek. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Allah kimseye evlat acısı göstermesin" dedi.

Abla Perihan Boğday ise, "Bize orada her bayramda af çıktığını söylediler. Biz Ramazan'da bekledik ama gelmedi. O zaman hayallerimiz yıkıldı. Şimdi Kurban Bayramı'nda gelmesini bekliyoruz. Eşini aradılar kardeşimin ve serbest bırakılacağını söylediler. Biz mutluyuz. Kardeşimin Kurban Bayramı'nda serbest bırakılacağı haberini almak bizi çok mutlu etti. Ama onu burada göremediğimiz için buruk bir sevinç yaşıyoruz" diye konuştu.

Sabri Boğday'ın çocukluk arkadaşı İlker Fatmaoğulları ise, Sabri Boğday'ın çok iyi bir dost olduğunu belirterek, "Arkadaşımı haksız yere orada hapsettiler. Ama Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle inşallah onu yakında bırakacaklar. Bizler de burada bütün mahalle halkı olarak hep birlikte mutlu bir Kurban Bayramı kutlayacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 17:36:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?