30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

'Sex and the City' turizmi

Dünyada ilgi ile izlenen "Sex and City" dizisinin çekildiği mekanlar turistlerin gözdesi oldu. New York’un resmi turizm bürosunun görülmesi gereken yerler arasında önerdiği bu mekanlar ve dizi kahramanları Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda’nın isimleri artık aralarında Empire State binası, Brooklyn Köprüsü, Central Park, BM binası, 5’inci Cadde gibi ünlü turistik yerlerle birlikte anılıyor.
NEW York’u ziyaret eden turistlerin yeni ilgi odağı "Sex and City" turları oldu. ABD’de HBO filmcilik şirketi tarafından çekilen ve Türkiye dahil dünyanın 200 ayrı ülkesinde ilgiyle izlenen dizinin çekildiği mekanlar, New York’a gelen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bir turizm firması tarafından başlatılan 4 günlük lüks özel "Sex and City" turunun bedeli ise 15 bin dolar. Tura katılanlar dizi kahramanlarının gittikleri barları, yemek yedikleri restoranları, alışveriş yaptıkları özel butikleri, güzellik salonlarını, kuaförleri dolaşıyor, dizi kahramanlarının botoks yaptırdıkları mekanları geziyor.

500 dolarlık ayakkabı

Dizinin çekildiği Carrie’s Stoop, Charlotte’un galerisi ve Samantha’nın erkek arkadaşının yüzüne Martini fırlattığı restoran her gün binlerce turistin akınına uğruyor. Dizi kahramanlarının 500 dolara satın aldığı ayakkabılar ise turistlerin gözdesi. New York Turizm Büro Müdürü George Fertitta dünyada New York’u görmek ve gezmek isteyen bir çok kişinin artık bu şehre başka bir gözle baktığını belirterek, "Sex and City mekanları artık neredeyse bir Empire State gökdeleni kadar üne kavuştu, artık insanlar New York’a bu pencereden bakıyor." dedi.

Turistik yer oldu

New York’un resmi tanıtım broşürleri ve internet sitelerinde ise şehrin gezilecek ve görülmesi önerilen yerleri arasında "Sex and the City" mekanları da yer almaya başladı. Dizinin kahramanları, Carrie, Samantha, Charlotte ve Miranda’nın isimleri artık New York’un bilinen mekanları Empire State Binası, Brooklyn Köprüsü, Birleşmiş Milletler (BM) binası, 5’inci Cadde gibi ünlü turistik yerlerle birlikte anılıyor

...
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 10:34:25
Güncelleme :12 Mayıs 2008 Pazartesi 10:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?