26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Şeyh, eroin kaçakçısı çıktı!

228 kilo 396 gram eroinle ilgili olarak gözaltına alınan 9 zanlı adliyeye sevk edildi

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış işlemleri yaptıran bir TIR'da ele geçirilen 228 kilo 396 gram eroinle ilgili olarak gözaltına alınan 9 zanlı adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddia edilen zanlılar arasındaki A.T.'nin Şırnak'ın Cizre İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve çevresindekilerin kendisine ''Şeyh'' diye hitap ettiği öğrenildi.

Mersin'den yola çıkan ve Türkiye'den Almanya'ya çıkış yapmak için 10 Ocak Pazar akşamı Kapıkule Gümrük Kapısı'na gelen 33E 2148 çekici ve 33 ARD 71 dorse plakalı TIR'da yapılan aramalarda 228 kilo 396 gram eroin ele geçirildi.

Narkotik Dedektör Köpek Bak'ın da katıldığı taramada 430 paket eroinin, dorsenin aynalık tabir edilen orijinal bölümünün alt kısmında oluşturulan zulaya yerleştirildiği tespit edildi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığıyla ilgili olarak Edirne, Mersin ve İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 9 kişi, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. TIR sürücüsü Y.T.'nin de aralarında bulunduğu Y.T., C.Ö., N.K., A.E., İ.E., A.E., M.A.T., S.T. ve şeyh olduğu öne sürülen A.T. adliyeye sevk edildi.

Mesut Han - Ajans Habertürk
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 21:47:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?