17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Sezer: 17 Aralık’ta somut bir tarih verilmeli

Ankara - Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı ve Özel Kalem Müdür Sermet Atacanlı, 17 Aralık’ta ikinci bir karara gereksinim duyulmaksızın somut bir tarih verilmesini beklediklerini söyledi.

Atacanlı, Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Türkiye’nin AB ile ilişkilerini çok yakından izlediğini söyledi.

Sezer’in Türkiye-AB ilişkilerinin geri dönülmez bir yola girdiğini düşündüğünü belirten Atacanlı, "Türkiye olarak 17 Aralık’ta ikinci bir karara gereksinim duyulmaksızın somut bir tarih verilmesini bekliyoruz. 17 Aralık’ta AB üyesi ülkeler inandırıcılık sınavı verecek" dedi.

Türkiye’nin Kıbrıs’ta çözüm konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ifade eden Atacanlı, yeni bir talebin haksızlık olacağını kaydetti. Atacanlı, Cumhurbaşkanı Sezer’in yarın kahvaltıda KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile biraraya geleceğini bildirdi.

Atacanlı, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Pazar günü başlayacak Türkiye ziyareti sırasında 6-7 adet belgenin imzalanacağını, bunun iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandıracağını belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 13:24:44
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 13:28:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?