20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Sezer: Ankara laikliğin simgesi

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, laik, demokratik Cumhuriyet’in ve çağdaş değerlerin simgesi olan Ankara’nın, bu görevini sonsuza kadar sürdüreceğini belirtti.

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 85. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Sezer, Kurtuluş Savaşı’nın yönetim merkezi olan Ankara’nın, ulusal bağımsızlığın kazanılması sürecinde yaşamsal rol üstlendiğine işaret etti. Sezer, "Ankara, çağdaşlaşma sürecinde de Türkiye’nin kalbi olmuştur. Laik, demokratik Cumhuriyet’in ve çağdaş değerlerin simgesi olan Ankara, bu görevini sonsuza kadar sürdürecektir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da zengin ve köklü bir tarihe sahip olan Ankara’nın, milli mücadele ile birlikte siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın merkezi haline gelerek, dünyanın önde gelen başkentleri arasındaki yerini aldığını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 85. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ankara’ya gelişlerinin 85. yıldönümünde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralılar’a sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

Öte yandan Ankara Valisi Kemal Önal, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Ömer Keçecigil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile belediye başkanları, kaymakamlar, seğmenler ve izciler, Anıtkabir’i ziyaret ettiler.

AA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 17:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?