18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sezer: Bölücüler amacına ulaşamayacak

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, devleti bölmeye çalışanların hiçbir zaman bunu gerçekleştiremeyeceklerini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı mensubu 4 görev malulüne Çankaya Köşkü’nde düzenlenen törenle "Devlet Övünç Madalyası" verildi.

Sezer, törende yaptığı konuşmada, Türk ulusunun, yurduna, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğüne yönelen tüm tehditleri kararlılıkla yok ettiğini, karşısına çıkarılan güçlükleri birlik ve beraberlik içinde aşma başarısını gösterdiğini ifade etti.

Sezer, şöyle devam etti:

"Yurdu için şehit ve gazi olan görevlilerimiz, devletimizin varlığının güvencesi olarak sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacaktır. Onlar, yurtseverlikleriyle ve özverileriyle hepimize örnek olmuşlardır. Ülkesi için malul olan görevlilerimizin kişiliklerine yaraşır koşullar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşmak, gereksinimlerinin karşılanması için çaba göstermek toplumsal sorumluluğumuzdur."

Sezer, Türkiye Cumhuriyeti’nin, laik ve demokratik bir devlet olarak gösterdiği gelişmeden rahatsız olanların, her dönemde ortaya çıktığını vurgulayarak, "Devletimizi ve ulusumuzu bölmeyi amaçlayan güç odakları, hiçbir zaman bu amaçlarını gerçekleştirme şansı bulamayacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, devletimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin özverisi, ulusumuzun desteği, kurum ve kuruluşlarımızın işbirliğiyle, tüm güçlükleri aşacağından kuşku duyulmamalıdır" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 14:24:52
Güncelleme :22 Aralık 2004 Çarşamba 14:29:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?