23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Sezer: Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları yapılıyor

İstanbul - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Bu hükümet döneminde Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları yapılıyor" dedi.

DSP İstanbul İl Başkanlığı’nca Akatlar Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Hükümeti Uyarı ve Uyandırma" toplantısında konuşan Sezer, hükümetin icraatlarını eleştirdi.

Hükümetin iktidara geldikten sonra hiç yatırım yapmadığını, işsiz sayısının arttığını öne süren Sezer, Türkiye’nin dış borcunun 2.5 yılda 102 milyar dolara çıkarıldığını kaydetti.

Sezer, "hükümetin tek yaptığı şeyin borcu borçla ödemek olduğunu" iddia ederek, şu görüşleri savundu:

"Üstelik borcu da, ödenecek miktardan daha fazla borç olarak yaptı. Yolsuzluk ekonomisinin gereği daha fazla borç alıyorlar. Bu hükümet döneminde Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları yapılıyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

DSP, halkın kaynaklarını tüketenleri, yolsuzluk uygulayanları uyarmakla kalmayacak, iktidara geldiğinde hesabını da soracaktır. Sayın Başbakan ’yol özgürlüktür’ diyerek, duble yol yapıyorlar. Yol yolsuzluğa dönüştü. Sayın Başbakan, duble yollar duble kazığa dönüştü. Geçen yıl bitirilen duble yollar, aynı yıl içinde onarılıyor. 2 yılda duble yol yapıp bunu onaran Başbakanı uyarıyorum: Duble kazıkları halkımızın üzerinden çekin. Halkın gerçek yatırıma ihtiyacı var."

AA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 23:50:31
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 23:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?