18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Sezer: Irak’ın toprak bütünlüğü korunmalı

Ankara - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika, Çankaya Köşkü’nde başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması yaptılar.

Sezer, açıklamasında, Cezayir’den cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olması açısından Buteflika’nın ziyaretinin tarihsel bir nitelik taşıdığına dikkati çekti.

Konuk cumhurbaşkanıyla yararlı ve kapsamlı görüşmeler yaptıklarını ve özellikle ikili ilişkileri ele aldıklarını belirten Sezer, iki ülke arasında her alanda artan işbirliğinden duyulan memnuniyeti dile getirdi.

İlişkilerin gelişmesinin her iki ülke için yeni ufuklar açtığını ifade eden Sezer, "İşbirliğimizin her alanda daha da geliştirilmesi yönünde görüş birliği sağladık. Siyaset, ticaret ve ekonomi alanlarındaki konuları ele alarak, yeni işbirliği olanaklarını değerlendirdik" diye konuştu.

Buteflika da açıklamasında, iki kardeş ülkenin tarihten gelen köklü ilişkileri ve ortak bağları olduğuna işaret ederek, bunların iki ülke arasındaki işbirliğinin temelini oluşturduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanına "kardeşim Sezer" olarak hitap eden Buteflika, Sezer ile yararlı görüşmelerde bulunduklarını ve iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileriye taşımak için neler yapılabileceği üzerinde durduklarını kaydetti.

"Türkiye’nin Cezayir’in başta gelen ticaret ortaklarından olduğunu" kaydeden Buteflika, ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeyi ve ortak hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

Buteflika, "Ekonomik ve ticari ilişkilerin hukuki alt yapısının tamamlanması ve daha önceki anlaşmaların da eğer eksikse bir an önce onay işlemlerinin yapılması konusunda Sezer ile mutabık kaldıklarını" söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 00:49:04
Güncelleme :4 Şubat 2005 Cuma 01:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?