19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Sezer'den türbana geçit yok

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Cumhuriyet’in 81. yıldönümü sebebiyle 29 Ekim’de vereceği resepsiyona TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin çoğunu ‘eşsiz’ davet etti. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ise eşleriyle birlikte çağırıldı. CHP lideri Deniz Baykal ve DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’a da çift kişilik davetiye gönderildi.

Cumhurbaşkanı Sezer, ilk kez geçen yıl başlattığı farklı davetiye uygulamasını bu sene de devam ettiriyor. Sezer, CHP’lileri eşleri ile birlikte çağırdığı resepsiyona eşi başörtüsü takmayan bazı AKP’li milletvekillerini de eşli çağırdı. Sezer’in başörtüsü takmayan çok sayıda AKP milletvekilini de eşsiz çağırdığı öğrenildi.

Sezer, geçen yıl CHP’den AKP’ye geçen Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ile Batman Milletvekili M. Nezir Nasıroğlu’na ‘eşsiz’ davetiye gönderirken bu yıl AKP’ye dahil olan Adana Milletvekili Atilla Başoğlu ile Edirne Milletvekili Necdet Budak’ı ‘eşli’ davet etti.

AKP’den DYP’ye geçen Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan ise tek kişilik davetiye aldı. AK Partili Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan ve Dışişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Dülger ile Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem de ‘eşli’ davetiye alanlar arasında bulunuyor.

Çankaya Köşkü’nden dün gönderilen davetiyelerde, “Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Bayan Sezer, Cumhuriyet’in 81. yıldönümü nedeniyle 29 Ekim 2004 Cuma günü saat 19.00’da Çankaya Köşkü’nde düzenlenecek kabul resmini onurlandırmalarını rica ederler.” ifadeleri yer alıyor. Davetiyede Köşk’te giyilecek kıyafet için de bir not var: Smokin, koyu renk elbise, mess dress, uzun etek ve kordiplomat için milli kıyafet.
ZAMAN GAZETESİ
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 12:49:38
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 12:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?